Fedekar öğretmenler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- MUDANYA İLÇESİNDE BİR ÖĞRENCİLERİNİN ÖZEL OKULA GİTMESİNE ÜZÜLEN FEDAKAR 2 ÖĞRETMEN, MAAŞLARINDAN SINIFLARINA 4 BİN YTL'LİK DİJİTAL TAHTA ALDI

EMRE KURT - UĞUR USLUBAŞ

BURSA (İHA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğrencilerinin özel okula gitmelerine üzülen 2 öğretmen, öğrencilerine daha iyi eğitim vermek için masraflarını kendileri karşılayarak sınıflarına 4 bin YTL değerinde dijital tahta aldı.

Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'nda görev yapan İshak Dede isimli öğretmenin eğitim verdiği 5-A sınıfından bir öğrenci okulu bırakıp eğitimine özel bir okulda devam etmeye başladı. Bazı veliler özel okullardaki imkanların daha iyi olduğunu belirtip, olumsuz yönde eleştiriler yapmaya başladı. Bu duruma üzülen İshak Dede, internetten yaptığı incelemeler sonrasında "Smartboard" akıllı tahtayı keşfetti. Akıllı tahtanın nasıl çalıştığı hakkında bilgiler alan İshak hoca durumu aynı okulda eğitim veren

bir başka öğretmen arkadaşı Sevim Yılmaz'a bildirdi.

Öğrencilerine daha iyi hizmet verebilmek adına sistemi kendi sınıflarında uygulamaya karar veren 2 öğretmen 4 bin YTL değerindeki sistemi kimseden katkı almadan kendileri karşılayarak sınıflarına kurdurdu. İlk başta kara tahtanın aksine dijital ekranda tıklayarak ders yapmakta zorlanan öğrenciler kısa sürede yeni tahtalarına alışıp tebeşir ve silgileri de çöpe attı.

Dijital ortamda anlatılan konuları hafızasına alıp, öğrencilere tekrar yaptırabilen akıllı tahta, internet aracılığıyla bir çok görüntüyü beyaz zemin üzerine aktarabiliyor. Öğrenciler, boş zamanlarında ve teneffüs aralarında ise okul bahçesinde koşup oynamak yerine tahta başında satranç ve yer bulma oyunları oynuyorlar.

Sistemi okul idaresi ve okul aile birliğinden destek almadan kendi imkanlarıyla kurduklarını belirten İshak Dede, diğer sınıflardaki öğrencilerin de akıllı tahtaya ilgi gösterdiğini, velilerin katkılarıyla diğer sınıflara da aynı sistemi kurmak istediklerini belirtti.

Öte yandan akıllı tahta ile öğrenim gören öğrenciler teneffüs aralarında, okuldaki çok sayıdaki öğrencinin sınıflarına akın etmesinden dolayı şikayetçi olduklarını belirtti. Tebeşire alerjisi olan yada parmağında sorun olduğu için tebeşir tutmakta zorlanan 2 öğrenci de öğretmenlerine fedakar davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber