Mersin SSK'da operasyon: 5'i memur 17 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de SSK İl Müdürlüğü'nün bilgisayarlarına girerek hak sahibi olmayan kişilere aylık bağlayan 5'i memur ve aylık bağlatmak isteyen 12 kişi olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Başkanlık Başmüfettişleri ile müşterek çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalarda, muhtelif sigortalıların veya aylık bağlanmış kişilerin hizmetlerinin, Mersin SSK İl Müdürlüğünde görevli (5) memurun kullanıcı kodları ve şifrelerinin kullanılarak SSK otomasyon programından usulsüz olarak başka sigortalıların hizmet kütüklerine aktarıldığı belirlendi.

Bu kişilere hayali hizmetler kazandırılmak suretiyle haksız olarak kendilerine veya başka hak sahiplerine aylık bağlandığı tespit edildi.

Yapılan yolsuzluğun bir iş takip bürosundan yönlendirildiğinin belirlenmesi üzerine "Otopsu-33" isimli operasyon düzenlendi.

İş takip bürosunda yapılan aramada usulsüz olarak düzenlenen 34 şahsa ait çok sayıda evrak ve belgelere el konuldu.

Soruşturma kapsamında Mersin SSK İl Müdürlüğü'nde görevli (5) memur, aylık bağlatma talebinde bulunan (12) şahıs olmak üzere, toplam (17) şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber