Kredi kartı faiz oranlarında değişiklik yapılmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 18:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadı.

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, 2 Temmuz 2007'den itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarının değiştirilmediği ve söz konusu oranların 2 Ekim 2007 tarihinden itibaren üç aylık süre için de geçerli olacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, 2 Ekim 2007-1 Ocak 2008 tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, Yeni Türk Lirası için yüzde 5,55, ABD doları için yüzde 2,54 ve avro için yüzde 2,30, aylık azami gecikme faizi oranı ise Yeni Türk Lirası için yüzde 6,20, ABD Doları için yüzde 2,99 ve avro için ise yüzde 2,86 olarak devam edecek.

Söz konusu oranlar azami oranlar olurken, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 2 Ekim 2007 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmuyor. Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecek. 2 Ocak 2008 tarihinden sonraki gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Merkez Bankası tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Bu arada açıklamada, Merkez Bankasının tüketicilere daha önce de yaptığı uyarı yenileyerek, ?Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber