Lidaya bir uyarı da Tarım Bakanlığından: Kesinlikle kullanmayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanlığı'ndan "Lida" uyarısı: Kesinlikle kullanmayın

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde, ''Lida adlı ürünün insan sağlına zarar olduğu ve kesinlikle kullanılmaması gerektiği yönünde görüş birliğine varıldığı'' bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir firma yetkilisi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığının ''kovuşturma yapılmasına gerek olmadığı'' şeklindeki kararı gerekçe gösterilerek, ''vatandaşların Lida'yı güven içinde kullanabileceği ve eczanelerde satılabileceği'' yönündeki beyanların olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Lida adlı ürünün kontrol belgelerini iptal ettiği vurgulanarak, şöyle denildi:

''Son yapılan analizde de Lida adlı üründe bir sibutramin türevi olan N-monodesmetilsibutramin tespit edilmiştir. Tarım Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde Lida adlı ürünün insan sağlığına zararlı olduğu ve kesinlikle kullanılmaması gerektiği yönünde görüş birliğine varılmıştır. Söz konusu ürünle ilgili denetimler 81 tarım il müdürlüğü vasıtasıyla ülke genelinde halen sürdürülmekte, halkımızın sağlığını tehdit edici noktalarda gerekli tedbirler titizlikle alınmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber