İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Altun'dan, Güvenlik zirvesi sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Güvenlik Zirvesi'yle ilgili açıklama yaptı. Rejim hedeflerinin havadan ve karadan ateş altına alındığını bildiren Altun "Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrımeşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2020 01:50, Son Güncelleme : 28 Şubat 2020 01:53
Altun'dan, Güvenlik zirvesi sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Güvenlik Zirvesi'yle ilgili açıklama yaptı. Rejim hedeflerinin havadan ve karadan ateş altına alındığını bildiren Altun'un açıklaması şöyle:

BU AKŞAM GÜVENLİK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"Milli güvenliğimizi sağlamak üzere İdlib'de görev yapan kahraman askerlerimize yönelik gerçekleştirilen menfur saldırı sebebiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir Güvenlik Zirvesi gerçekleştirilmiştir.

MİSLİYLE MUKABELE EDİLMESİ KARARI ALINDI

Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrımeşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır.

REJİMİN TÜM HEDEFLERİ HAVA VE KARA ATEŞ DESTEKLERİYLE ATEŞ ALTINA ALINDI

Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir.

Bu vesileyle rejimin işlediği insanlığa karşı suçların durdurulması amacıyla Astana Süreci'nin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.

İDLİP, RUANDA VE BOSNA HERSEK OLMAYACAK

Geçmişte Ruanda'da, Bosna Hersek'te yaşananların bugün İdlib'de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz; kalınmayacaktır.

KAHRAMAN ASKERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAJ

Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır.

BAYRAĞA UZATILAN ELLER KIRILACAK

Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber