Maaşların Erken Ödenmesine İlişkin Resmi Genelge

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla yayımlanan maaş genelgesine göre, aylıklarını personel kanunlarına göre alan kamu görevlilerine 15 Ekim'de ödenmesi gereken tüm hak edişler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca, 5 Ekim'de ödenecek. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacak. Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Resmi Genelgesini görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı : B.07.0.BMK.0.022-115912 28.09.07 * 18712

Konu : Aylıkların avans olarak ödenmesi

GENELGE

1- Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/10/2007 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişleri, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 5/10/2007 tarihinde avans olarak ödenecektir. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır.

2- Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacak ve aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır.

3- Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır.

4- İlgili personel yukarıda belirtilen işlemlerin aksamadan yürütülmesini temin etmekle görevli ve sorumludurlar.

5- İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Gereğini arz / rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber