Zimmetine para geçiren banka memurunu 'Galatasaray' yaktı!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da zimmetine 105 bin avro geçirdiği iddiasıyla yargılanan banka veznedarı, 5 yıl 10 ay hapis ve paranın tamamını ödeme cezasına çarptırıldı.

Bir bankanın Antalya merkez şubesinde geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan müfettiş denetimleri sonucu, 2006 yılının Eylül ayından itibaren zimmetine aralıklarla 105 bin avro geçirdiği ortaya çıkan ve tutuklanan veznedar Yusuf Kaymaz, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Kasa tutanaklarını eksik göstererek, zimmet suçunu işlediği saptanan veznedar Kaymaz, yaptığı savunmasında, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için paranın büyük bir bölümüyle ''İddaa'' isimli şans oyunu oynadığını ancak Galatasaray'ın maçı kaybetmesiyle parayı yerine koyamadığını söyledi.

Kaymaz, daha önce İddaa'dan 33 bin YTL kazandığını, paranın 17 bin YTL'lik kısmını ise yerine koyduğunu öne sürerek, verilecek cezaya karşı tahliye edilmesi durumunda, parayı ödeyebileceğini öne sürdü.

Mahkeme Heyeti, Yusuf Kaymaz'ı, zimmet suçundan önce 7 yıl, iyi hali gözetilerek yapılan indirimin ardından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu arada Kaymaz'ın, zimmetine geçirdiği belirlenen 105 bin avronun ödemesine de hükmedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber