Mumcu: Üniversitelerde kılık kıyafet sorununun bugüne kadar gelmiş olması ayıp

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, üniversitelerdeki kılık-kıyafet sorununun demokratik yollardan aşılması gerektiğini belirterek, "Zaten sorunun bugüne kadar süregelmiş olması kocaman bir ayıptı, bugün de tartışmanın sadece buraya sıkıştırılmış olması başka bir ayıptır" dedi.

Erkan Mumcu, Anavatan Denizli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak için Denizli'ye geldi. Kelleci Kardeşler Restoran'da gerçekleştirilen iftar yemeğine Anavatan Partisi İl Başkanı İmdat Aday, çevre il teşkilatları ve partililer katıldı. Yemek sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mumcu, gündemde tartışılan yeni anayasa taslağı ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Tartışmaların yeni bir anayasa tartışması biçimde adlandırılmasına anlam veremediğini ifade eden Erkan Mumcu, "Çünkü yeni taslakta pek az yeni unsur var. Yeni unsurular da esas itibariyle sadece birkaç maddeyi ilgilendiriyor. Dolayısıyla yeni bir anayasa yapma gürültüsüyle ortaya çıkıp, sonra tablonun bu olması bizim adımıza hayal kırıklığıdır" dedi.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğuna da işaret eden Mumcu, "Bu anayasanın 'toplumsal sözleşme ruhunu' yansıtması gerekir. Toplumun tüm taraflarının katılmasına açık olmalıdır. Şu ana kadar hükümet neyi yapılabileceği veya yapmayacağı konusunda yoklama çabasındadır. Neyi yapmak istedikleri konusunda net tablo yok. Neyin yapılması, nasıl bir anayasa ortaya çıkarılması gerektiği konusunda Anavatan'ın birikimi vardır. Katılıma açık platform olursa bu birikim Türkiye'nin işine yarayacaktır. Ama biz şu aşamada hükümetin kendi taslağına sahip çıkmasını bekliyoruz. Bunu yaparlarsa biz de bunun üzerindeki değişik öneri ve katkılarımızı ortaya koyacağız" diye konuştu.

Mumcu, üniversitelerde kılık-kıyafet sorununun bugüne kadar gelmiş olmasını 'ayıp' olarak nitelendirerek, şöyle konuştu: "Tartışmaların sadece kılık-kıyafet üzerinde yapılıyor olması bence yanlış bir tutumdur. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) reformu, kılık-kıyafetten ibaret bir tartışmaya hapsedilmemelidir. Türkiye'nin üniversite sorunu acil ve öncelikli sorundur. Türkiye küresel rekabette güçlü bir ülke olmak istiyorsa çok güçlü üniversite yapısına sahip olmalıdır ve kendi insanlarını eğitilmiş iş gücü vasfıyla, insan kaynakları niteliklerine kavuşturmalıdır. Dolayısıyla kılık-kıyafet sorunu Türkiye'nin var olan sorunudur ama demokratik yollardan aşılması gerekir. Zaten sorunun bugüne kadar süregelmiş olması kocaman bir ayıptı, bugün de tartışmanın sadece buraya sıkıştırılmış olması başka bir ayıptır. Onun için hükümetin bence soğukkanlılıkla ne yapmak istediğini ortaya koyması lazım. Hükümetin sahiplenmediği taslak üzerinde tartışmanın da değeri yok. Önce onlar ne yapmak istediğini ortaya koysun sonra katkılar gelecektir."

Bu arada, Anavatan Partisi'nin Demokrat Parti ile seçim sürecindeki anlaşmazlığı üzerine sorulan soruya Mumcu, şu cevabı verdi: "Bizim artık geçmişe dönük tartışmalardan umacak bir şeyimiz yok. Toplumun da bence geçmişte kalan meselelerin tartışılmasında umduğu fayda yoktur. Doğrusu yeniden Türkiye'nin geleceği üzerinde konuşmalı. Türkiye için sağlıklı, sağduyulu siyasi alternatiflerin hazırlanması gerekir. Bunun için de kimin üstüne ne düşüyorsa o yapılmalıdır. Bu kenara çekilmekse kenara çekilmek, bir başkasına destek vermekse bir başkasına destek vermek. Ama her halükarda Türkiye'nin önünü açmak olmalıdır. Bizim başından beri tavrımız bu olmuştur. Başından şu ana kadar da tutumuzda değişiklik yoktur. Tüm milletin gördüğü gibi bir muhatap sorunu vardır. O muhatap sorununun aşılmasıyla daha sağlıklı, sağduyulu bir noktaya gelinebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber