Kalp hastalığında Avrupa birincisiyiz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de yılda 200 bin kişinin ölüm nedeni olan koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini, "düzenli yürüyüş, sigarayı bırakma ve doğru beslenme" ile azaltmak mümkün

KARDİYOLOJİ Derneği'nde dün, 30 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Kozan ve Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Turgay Şeren katıldı. Tüm dünyada her yıl 17.5 milyon kişinin ölümüne neden olan kalp damar hastalıklarının yaşam tarzının değişmesi, beslenme alışkanlıklarının 'fast food'a yönelmesi, sigara ve hava kirliliği nedeniyle arttığı belirtildi.

KORONER kalp hastalıklarında Avrupa'da en yüksek oranın yüzde 20 ile Türkiye'de görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Erol, "Ülkemizde her yıl 200 bin kişi bu nedenle ölüyor" dedi. Kalp damar hastalıklarında başlıca dört risk faktörünün "yüksek kolesterol, hipertansiyon, diyabet ve sigara" olduğunu anlatan Prof. Dr. Erol, düzenli yürüyüş, sigarayı bırakma ve doğru beslenme ile kalp damar hastalıkları riskini yüzde 25 azaltmanın mümkün olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber