Din Öğretim Genel Müdürü: Din dersinin seçmeli olması sakıncalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2007 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin seçmeli olamayacağını söyledi.

Aycan, "Din dersinin seçmeli olması, seçenlerin 'dinli', seçmeyenlerin 'dinsiz' şeklinde ayrışmasına neden olur." şeklinde konuştu.

Aycan, imam hatip liselerinin müfredatını yenileme çalışmalarının yılbaşında tamamlanacağını, gelecek eğitim-öğretim yılında yeni müfredatın uygulamaya konulacağını belirtti. İrfan Aycan, yeni müfredat kapsamında kelam ve İslam tarihi dersinde Alevilik ile ilgili konuların da işleneceğini bildirdi.

Aycan, ilköğretim ve ortaöğretimde okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatına Alevilik konusunun daha önce alındığını hatırlattı. Din dersinin seçmeli olup olmaması konusundaki tartışmalarla ilgili görüşlerini de belirten Aycan, "Bir dönem ülkemizde din dersi seçmeliydi ve okullarda ayrım meydana gelmiş, anarşik durumlar oluşmuştu. Bir taraftan din dersi alanlar sağcı veya dinci olarak nitelendiriliyorlar, diğer taraftan bu dersi almayanlar solcu, ateist, komünist olarak nitelendiriliyorlar. Din dersi seçmeli olursa seçenler 'dinli', seçmeyenler 'dinsiz' şeklinde ayrışmaya neden olur. Geçmişte bunlar olmuştu. Bölgeler arasında uygulamalarda sıkıntılar yaşanmıştı. Din eğitimi seçmeli olursa bu bir kültür dersi değil, din eğitimi dersi olur. Bu da uygulamada çok büyük sıkıntılar verir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber