Kamu Personel Alımında Planlama Neden Yok?

2 milyonu aşkın aday KPSS sınavlarına giriyor. Gönül isterdiki ülkemizin kamu yönetimine yön veren bürokratlarının, bu adaylara doğru bir rehberlik hizmeti sunabilmeleriydi. 2007 yılı içerisinde hangi aylarda, kaç defa atama yapılacağını planlamak ve bunu duyurmak zor bir şey olmasa gerek... Yine 2007 yılı içerisinde kaç öğretmen alınacağını ve bunun dönemlerini planlamanın, bu planlamayı adaylara açıklayarak adayların hayatlarını bu doğrultuda yönlendirmelerini sağlamanın da zor bir tarafı olmamalı... Yeterki adaylara değer verilsin.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Forum sayfalarımızın KPSS kategorilerinde yazışan binlerce üyemizin en çok sorduğu ve cevabını merakle beklediği sorular, ne zaman atama yapılacağına dair sorulardır. Zira buna göre askere gidilecek, buna göre özel sektöre girilecek veya buna göre hayata bir yön verilecektir.

Ancak, bu bilinmesine rağmen hiçbir bürokratın, bu soruları sona erdirmek gibi bir isteği bulunmamaktadır. Bunun da en büyük nedeni ülkemiz kamu yönetiminin objektif kıstaslara göre değil subjektif kıstaslara göre yönetilmesidir.

Binlerce aday soruyor: 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman olacak? Bu soruyu cevaplamanın veya buna dair bir süreç bilgisi vermenin hiçbir zor tarafı bulunmamaktadır. MEB Personel Genel Müdürlüğ, atamaların yeni yapıldığını, göreve başlayıp başlamama bilgilerini Ekim ayı başında alabileceğini, bu bilgi sonrasında planlamanın Ekim ayı sonunda yapılacağını ve ilana Kasım ayı başında çıkılabileceğini açıklaması çok zor değildir. Ancak bu yapılmamaktadır.

Aynı durum KPSS yerleştirmeleri için de geçerlidir. Memur alımlarının dönemleri ne zamandır? Bu yıl yeni bir alım yapılacak mıdır?

Bu soruların cevapları şeffaf bir yönetim olmanın olmazsa olmazlarındandır.

Ülkemiz bürokratlarının, büyük ihtiyaç hissedilen bu sorunu çözmelerini ve planlamaya dair bir kamu personel alım politikasını yürütebilmelerini, tüm adaylar gibi bizler de ümit ediyoruz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber