Google: İnternet reklamcılığı 5 yıl içinde tüm mecraları geçecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2007 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

MENDERES ÖZEL

Stanford Üniversitesi doktora öğrencileri Larry Page ve Sergey Brin'in adını 10 yıl önce tescil ettiği Google, 10 yıl gibi kısa sayılabilecek bir sürede internetin efendisi konumuna geldi. Görev tanımı "dünyanın bilgisini organize ederek, onu faydalı ve erişilebilir kılmak" olan Google, yüzde 89 pazar payına sahip olduğu Türkiye'de yaptığı yatırımlar, kurduğu ortaklıklarla da dikkat çekiyor. Yatırım yaptığı ülkelerde kendini mutlaka o ülkenin yerel şartlarına uyarlayan, "global yerel oyuncu" Google'ın Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, şirketinin Türkiye'ye bakışını şöyle anlattı:

Yerel oyuncu olacağız

"Google servisleri buranın kültürüne, Türkiye'nin ihtiyaçlarına, kullanım trendlerine göre adapte edebilmek, lokal içerik oluşturabilmek lazım. Bunu için de iş ortaklarıyla buna benzer projeleri hayata geçirebilmek en büyük hedeflerimizden. Başarı hikayelerini zamanı geldikçe paylaşacağız."

İçil, internet reklamcılığı üzerinde durduklarını belirterek şunları anlattı:

"Şu anda Türkiye'de nüfusun yüzde 22'si internette dolşıyor ama toplam 4.5 milyar dolarlık reklam pastasının sadece yüzde 1'i internet reklamcılığında kullanılıyor. Burada çok büyük bir potansiyel yatıyor. Birçok araştırma firması diyor ki internet reklamcılığı 5 yıl içinde diğer tüm reklam mecralarına yetişiyor olacak. Bunu ben de çok net olarak görebiliyorum."

Türkiye'nin Google için öncelikli ülkeler arasında olduğunu belirten İçil, Türk bilgisayar kullanıcılarının yeni internet teknolojilerini özümseme konusunda dünyada ön sıralarda olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Türkiye'de 7.5 milyon bilgisayar, 16.5 milyon internet kullanıcısı var. Bu kişiler ya 15 bin internet kafeden birine gidiyor ya da başkasının bilgisayarını paylaşıp internete bir şekilde erişiyor.

Buna rağmen Google'ın teknolojilerini kullanma açısından Türkiye dünyada üst sıralarda. Video paylaşım ve izleme konusunda ileriler, çok sayıda blog yaratıyorlar, arama sayıları çok yüksek. Bu yüzden Türkiye, Google için öncelikli ülkeler arasında."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber