Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin projesi AB tarafından onaylandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2007 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 2007-2008 eğitim öğretim yılında Leonordo Da Vinci kapsamında hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen, yapılarda izolasyon sistemi, mutfak mobilyasının tasarlanması, bilgisayar destekli elektrik tesisatının çizimi ve güneş enerji sistemlerinin incelenmesi konularındaki 4 projesi Avrupa Birliği'nce onaylandı.

ATML Mobilya Tasarım Bölüm Şefi ve Proje Sorumlusu Suat Kolat, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, okulun geçtiğimiz 2006-2007 eğitim öğretim yılında Leonordo Da Vinci kapsamında hazırlanan projelerinin kabul edildiğini belirtti.

Kolat:" Proje kabulü sonrasında başlatılan çalışmalar kapsamında 8 öğretmen İsveç, Norveç v e Finlandiya'ya, öğrenciler ise bilgisayar destekli mobilya tasarımı için Almanya'ya götürüldü. 30 günlük gezi süresi içerisinde Eckert-Shulan okulunda bilgisayarla ilgili tüm bilgileri pratik ve tatbiki olarak öğrendiler. Yine bu süre içerisinde öğretmenlerimizde Avusturya'nın Viyana ve Sazburg,Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, Almanya'nın Münih, Nünburg ve Regersburg şehirlerini gezdiler. Öğretmenlerimiz buralarda güneş enerjisinin kullanımı konusunda çeşitli araştırmalarda bulundular.2007-2008 eğitim öğretim yılında da Leonordo Da Vinci kapsamında hazırladığımız Yapılarda İzolasyon Sistemi, Mutfak Tasarlanması, Bilgisayar Destekli Elektrik Tesisatının çizimi ve Güneş Enerji Sistemlerinin İncelenmesi konularındaki 4 projemizde Avrupa Birliği'nce kabul edildi. Bu kapsamda yeni öğretim yılında yaklaşık 50 öğrencimiz İspanya, İtalya, Avusturya ve Almanya ülkelerine eğitim amaçlı olarak düzenlenecek geziye götürülecek. Bu gezilerde amaç öğrencilerimizin yabancı dil öğrenimini sağlamak, bilgi alışverişinde bulunmak ve yeni neslin Avrupa'ya uyumunu kolaylaştırmaktır."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber