MSN'den yayılan 'zip'li virüse dikkat!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Anlık haberleşme programı MSN üzerinden otomatik olarak yayılan virüs binlerce bilgasayarı kullanılamaz hale getiriyor. MSN listesindeki bir kişiden gönderilen dosya, listedeki diğer kişiler aracılığıyla hızlı bir şekilde yayılıyor.

Her şey MSN kullanıcısının arkadaşından geldiğini sandığı dosyayı kabul etmesi ve sonrasında açmasıyla başlıyor. Virüs, bilgisayarı kullanılamaz hale getirirken MSN üzerinden yayılmaya devam ediyor.

Osmaniye'de onlarca MSN kullanıcısının virüsten etkilendiği bildirildi. Virüsten etkilenenlerden Şehir Plancısı Pelin Güntürkün, ne olduğunu anlamadan virüsün bilgisayarına bulaştığını söyledi.

Her şeyin yakın bir arkadaşından kendisine sıkıştırılmış bir dosyanın gelmesiyle başladığını belirten Güntürkün, "Dosyanın virüs olacağı hiç aklıma gelmedi. Hemen kabul ettim. Dosyayı açınca virüsün bulaştığını anladım. Ardından benim listemdeki kişilere aynı virüs otomatik olarak gönderilmeye başlamış." dedi.

Aynı yöntemle bilgisayarına virüs bulaşanlardan gazeteci Mehmet Avluklu, bilgisayar kullanıcılarını listelerindeki kişilerden gelen dosyalar konusunda uyarıyor. Bilgisayarına yakın bir arkadaşından gelen dosyayı kabul etmesiyle virüsün bulaştığını ve kendisine bulaşan virüsün listesindeki diğer kişilere otomatik olarak gittiğini aktaran Avluklu,

"Virüsün bilgisayarına bulaşmasıyla MSN senin kontrolünden çıkıyor. Sıkıştırılmış dosya gönderildiği için bilgisayarın her alanına etki yapıyor. Virüslü dosyanın uzantılarını silmek için bilgisayarcı saatlerce uğraşıyor. Bazı kişiler tümden format atmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

İşyerlerine yeni virüsün bulaşmasından dolayı birçok müşterinin geldiğini belirten Fatih Bilgisayar sahibi Fatih Güleç, virüsü temizlemenin bir hayli zaman aldığını ifade ediyor. İlk defa bir virüsün bu kadar hızlı bir şekilde yayıldığına şahit olduğunu aktaran Güleç kullanıcıları, "Bilmediğiniz zip dosyaları kesinlikle kabul etmeyin" diye uyarıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber