Alo intihar hattı lüks diye kapatıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İntihar vakalarını önlemek için kurulan ve yaklaşık 24 bin kişinin intiharını önleyeyen Alo 182 Umut Işığı Hattı masrafı fazla olduğu gerekçesiyle kapatıldı

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde intihar vakalarını önlemek amacıyla 12 yıl önce kurulan ve günde 24 saat hizmet veren ?Alo 182 Umut Işığı Hattı? lüks bulunduğu gerekçesiyle temmuz ayında kapatıldı. Burada görev yapan iki psikolog ve psikiyatr başka görevlere kaydırıldı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı psikolog ve psikiyatristlerin görev yaptığı ?Alo 182 Umut Işığı Hattı' TELEKOM'a bağlı ücretli bir telefon hatttıydı. Yani, devlete bir zararı yoktu. İntihar girişiminde bulunan kişi bu hattı ararsa, ücret arayan kişiye yazılıyordu.

TELEFON CEVAP VERMİYOR

Hastane ise telefonların sadece abonman ücretini ödüyordu. Hattı, günde 40, ayda 120, senede bin 500-2 bin kişi arıyordu. Bu hat sayesinde 12 yılda on binlerce kişiye telefondaki uzman sesiyle umut ışığı yakıldı. Ve intiharın eşiğindeki kişiler, yeniden hayata döndürülerek, hastanede psikolojik tedavilerinin yapılması sağlandı. Kapatıldığı halde duyuruları yapılmayan servisi halen intihar gişimindeki vakalar arıyor. Ancak, telefonu açan yok.

Gül KİREKLO /İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber