40 öğrencili okulun 37'si bir kişinin çocuğu ile torunları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 11:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Bulanık ilçesinde bir köy okulundaki 40 öğrenciden 37'si bir babanın çocuğu veya torunu.

Bulanık ilçesine bağlı Şatırlar Köyü Barbaros Kıran İlköğretim Okulu'nda kayıtlı 40 öğrenciden 37'si 3 evli 49 çocuklu Ziya Yaşar'ın(61) çocuğu. 34 hane 422 nüfuslu köyde 300 kişinin soyadı Yaşar.

Şatırlar Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin hemen hepsinin soy isimlerinin aynı olması nedeniyle öğretmenlerde zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Sınıfta bir Yaşar kelimesi ile aynı anda 7-8 öğrenci ayağa kalkıyor. Okul dışında ise Yaşar soyadı anıldığında 10-15 kişi cevap veriyor.

İnat uğrunu evlenen Ziya Yaşar'ın, birinci eşi Tevrat Yaşar'dan(60) 13, ikinci eşi Saime Yaşar'dan(55 ) 19, çocuk üçüncü eşi Dilber Yaşar'dan(53) 17 çocuğu var. Eşlerine ayrı ayrı ev yaptıran Ziya Yaşar, çiftçilikle geçimini sağlıyor.

3 evli 49 çocuk babası olduğunu, bazen çocukların isimlerini karıştırdığını anlatan Ziya Yaşar, köy okulunda okuyan öğrencilerin hemen hemen tamamının kendi çocukları veya torunları olduğunu söyledi.

Bütün evliliklerini de kendi isteğiyle yaptığını belirten Ziya Yaşar, "Yeniden evlenmeyi düşünmüyorum. Nüfus fazla olduğu için günlük 2 teneke un tüketiyoruz ona göre de yağ, şeker gidiyor. Hayatımdan memnunum. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum." diye konuştu.

Şatırlar Köyü Barbaros Kıran İlköğretim Okulu Müdürü Berat Artan, okulda kayıtlı 40 öğrenciden 37'sinin soyadının Yaşar olduğunu belirterek, "Bunların hepsi Ziya Yaşar'ın çocukları ile torunları. Yoklama esnasında bazılarının isimleri de aynı olunca zorlanıyoruz ama eğlenceli oluyor. Bazen 'Yaşar' diye sesleniyorum sınıfın hepsi ayağa kalkıyor." dedi.

Ziya Yaşar'ın birinci eşi Tevrat Yaşar, 13 çocuğu olduğunu söyledi. "Benim üstüme 2 kuma geldi. Sesimi çıkaramadım" diyen Tevrat Yaşar, "Eşime karşı konuşamadım. Bizde erkeğe karşı konuşulmaz. Kumalarımın evleri ayrı." şeklinde konuştu.

Ziya Yaşar'ın birinci hanımından olan 14 yaşındaki Yakup Yaşar, 12 kardeşi ve annesiyle birlikte yaşadıklarını, diğer kardeşleriyle evlerinin ayrı olduğunu, bütün kardeşleriyle birlikte aynı okulda okuduklarını kaydetti.

Köyün 34 haneden oluştuğunu ve 422 nüfusunun bulunduğunu aktaran Şatırlar Köyü Muhtarı Ekrem Yaşar, şunları söyledi: "Köy nüfusundan 300'ü Yaşar, soyadını taşıyor. Ziya Yaşar benim amcam. 3 hanımı var çocukları ile torunlarının sayısı ben bilmiyorum. Okuldaki öğrencilerin çoğu amcamın çocukları."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber