Engelliler Almanya'ya ilticaya hazırlanıyor

Haber Giriş : 12 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşama hakları engellendiği gerekçesiyle AİHM'de dava açan İzmir Mevlana Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Almanya Konsolosluğu'na iltica başvurusu yapacak

Yaşama haklarının engellendiği gerekçesiyle Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açan İzmirli engelliler, Türkiye'yi terk etme kararı aldı. Daha önce Türkiye aleyhine AİHM'e dava açan İzmir'deki Mevlana Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bu kez Almanya'dan yardım isteyecek. Derneğin Güneydoğu gazisi başkanı Ayhan Tak ile spastik engelli Gültekin Yalçın, Adem Ergün, tekerlekli sandalye kullanan Zihni Sümbül, gözleri görmeyen Cemal Özlüoğlu, Orhan Yılmaz, kas erimesi hastalığına yakalanan Hüseyin Kurtulan, bugün Almanya'nın İzmir Konsolosluğu'na başvuruda bulunacak. Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ayrımcılığı reddeden 14'üncü maddesine aykırı tutum sergilediğini ve hak ihlalleri sebebiyle yaşam haklarının gasp edildiğini öne süren engelliler, Alman Konsolosluğu'na, 'İnsanca yaşayabileceğime inandığım Almanya'ya ailemle birlikte iltica etmek istiyorum' yazılı dilekçe verecek.

BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

AİHM'e açtıkları davayla Türkiye'deki 10 milyon engelli adına hareket ettiklerini belirten Ayhan Tak, 'Dava devam ettikçe bizim de yaşam zorluklarımız artıyor. Eğitim, istihdam ve ulaşım gibi birçok engelle karşı karşıyayız' dedi. Sekiz tane şeref ve üstün hizmet madalyası aldığnı belirten Ayhan Tak, Türkiye'yi terk etmek istediği için üzgün olduğunu bildirdi. Ayhan Tak, 'Başka çaremiz kalmadı' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber