Samsun Bafra'da hastanede yangın paniği

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'un Bafra İlçesi'ndeki Nafız Kurt Devlet Hastanesi'nin ecza deposunda yangın çıktı. Depodan yayılan dumanlar hastaneyi sardı. Hastalar görevliler tarafından dışarı çıkarılırken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Paniğe neden olan yangın 3 saatte güçlükle kontrol altına alınabildi.

Yangın bugün öğle saatlerine doğru Bafra Nafız Kurt Devlet Hastanesi'nde başladı. 4 katlı 250 yataklı hastanenin en alt katındaki ecza deposundaki alkollü maddelerin henüz saptanamayan nedenden dolayı parlaması sonucu başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Dumanların hastaneyi sarması üzerine hastalar görevliler tarafından bahçeye çıkarıldı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören hastalar ise Kızılırmak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Alevler arasında kalan ecza deposuna hastane görevlileri ve gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın yoğun süren çalışmalar sonucunda 3 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Hastaneye gelen Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Bafra İlçe Emniyet Müdürü Kadri Özkan yetkililerden bilgi aldı.

Başhekim Davut Çepni, yangının ecza deposunda bulunan alkollü maddelerin parlaması sonucu çıktığını belirterek, ?Şu anda hasar tespiti yapılıyor. Yangına zamanında müdahale edilmesiyle büyük facia önlendi. Herhangi bir can kaybının olmaması da sevindirici bir durum. Hastalarımız zamanında tahliye edildi. Yangın zemin katla birlikte 4 katlı olan hastanede paniğe neden oldu. Alevler üst katlara sıçramadan söndürüldü. Şu anda da her şey normale döndü. Endişe edilecek bir durum yok'' diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber