Artık engellilere özel bir kariyer sitesi var

Haber Giriş : 01 Ekim 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerek engellilileri çalışma hayatına katabilmek gerekse engelli kontenjanını doldurmak isteyen firmaların doğru kişilere ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir kariyer sitesi kuruldu.

Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye'de engelli oranı yüzde 12,9 civarında. Bunların bir çoğu kendilerini çalışamaz durumda.görüyor.

Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre Zihinsel engellilerin yüzde 63.9'u, konuşma engellilerin yüzde 45.9'u, bedensel engellilerin yüzde 27'si, işitme engellilerin yüzde 18.2'si, görme engellilerin ise yüzde 15.4'ü "çalışamaz" durumda olduklarını düşündükleri için iş aramıyor.

Genellikle kaygı ve korkuları olan engellilerin yeteneklerini küçümsediğinine dikkat eden bir kuruluş onların da iş yapabilir oldruğunu ispatlamak için kolları ve sıvadı engellilere yönelik bir kariyer sitesini hizmete açtı.

"Toplumun yaklaşımı ve iş imkanları engellilerin kendine güvenlerini sağlayıp engelleri ile başa çıkmalarını kolaylaştırdığına" dikkat çeken site yöneticileri, "Çalışmak, farklılaşma, yoksulluk ve sosyal dışlanmanın kısır döngüsünden kaçmanın en etkin yoludur. Engelli insanlar ne yazık ki bu kısır döngünün sürekli bir parçası haline gelmiş durumdalar ama yine de tüm çabaları ile bu kısır döngüyü kırmak için bir savaş vermekteler. Çalışmak herkes için ne kadar önemliyse engelliler için çok daha fazla önemlidir. Tüm dünyada engellilere olan tıbbi yaklaşım yerine sosyal yaklaşıma bırakmaktadır. Bu yaklaşımın amacı engellileri tıbbi yardıma muhtaç bireyler olarak görmekten uzaklaşıp,eşit haklara sahip,toplumsal olarak bütünleşmiş bireyler olmalarını sağlamaktır.Bu amaç doğrultusunda hepimizin yapabilecekleri olduğunu düşünmekteyiz" diyorlar.

Engelikariyer ailesi kimdir yönündeki soruya verilen yanıt ise şu şekilde:

"İşverenler engelli adaylara ulaşmakta zorluk çekiyor veya bu adaylara uygun görevleri tespit edemiyor. Engelli adaylar ise güncel iş olanakları hakkında bilgi alabilecekleri veya kariyer danışmanlığı alabilecekleri merkezler bulamıyor. İşte biz bu engelli vatandaşlarımızı işgücü ihtiyacı olan alanlara kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz, engelli adayların engelli oldukları için değil, işin gerektirdiği niteliklere sahip oldukları için işe alınması. Bizim amacımız tabi ki sadece engelli vatandaşlarımızı iş alanına kazandırmakla bitmiyor, yine onların çalışma hayatında karşılaştıkları sorunların çözüme ulaşmasında yardımcı olmak, çalışma hayatındaki hak ve sorumluluklarının farkına vardırabilmek da en büyük görevlerimizdir Biz bir engelli kariyer ailesiyiz demekle iddialı olduğumuzu gösteriyoruz. Aile demekle engelli vatandaşlarımızla doğumdan ölüme kadar tüm hayatı paylaşmak istediğimizi ve bu hayatı onlarla beraber yaşamak isteğimizi belirtiyoruz. Taşın altına elimizi çekinmeden sokacağız. Biz www.engellilerkariyer.com ailesiyiz. Aile olmanın ne yükümlülükleri varsa onları gerçekleştireceğiz.netport a.ş ve www.iskariyer.com olarak biz engellilerin daime hizmetinde olacağız"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber