Sosyal güvencesi olmayan üniversite mezunları kendi işinin patronu oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık tarafından ortaya konan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında sosyal güvencesi olmayan işsiz gençlere kendi işinin patronu olma imkanı veriliyor.

SRAP projesinden faydalanabilmenin ön koşulu ise herhangi bir sosyal güvencesi bulunmamak.

Başbakanlık tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında kişi başına 5 bin YTL'le destek sağlanıyor. Toplam 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi hedeflenen proje için toplam 100 bin YTL veriliyor.

Projeyi, Bursa'da Yerleşik Byo Teknoloji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir ile İskenderun Su Ürünleri Fakültesi ortak yürüttüyor. Proje 20 kişinin katılımıyla, yağ üretilen pigment ve bitkisel sağlık ürünlerinin hammadesi olan Spirulina üretim tesissi kurulmasıyla hayata geçiyor.

Katılımcıların, Başbakanlık'tan aldıkları 5 bin YTL'lik payla ortak oldukları projede, üretilen spirulina hammaddesi Rusya gibi soğuk ülkelere ihraç ediliyor.

Sosyal güvencesi olmayan üniversite mezunu yada öğrenci gençlere iş imkanı sunan projeye katılımak isteyen gençlerin kendileri için hazırlanan formları doldurması yeterli. Projeye sponsorluk yaptıklarını belirten Yerleşik Byo Teknoloji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, projeye katılmak isteyen gençlere yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Gençler için çok büyük bir fırsat sunulduğunun altını çizen Aydemir, konu hakkında detaylı gibi ve proje ortaklığı için 0 536 569 84 55 nolu telefona başvurulmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber