İki patlayıcı da uzaktan kumandalıymış! İşte tanıklar...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen ikinci patlamaya çalıntı bir motosikletin üzerine konulan bombanın neden olduğu bildirildi. Olayda 1 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sabah saatlerinde bir alış veriş merkezi önündeki patlamanın 50 metre uzağında ikinci bir patlama meydana geldi. Saat 11:30 sıralarında meydana gelen patlamaya halı mağazasının önüne bırakılan çalıntı bir motosikletin üzerine konulan bombanın neden olduğu belirtildi. Patlamanın olduğu anda olay yerinden geçen seyyar satıcı Atilla Eraslan hayatını kaybetti. Olayda 6 kişi de yaralandı.

Olay yerinde inceleme yapan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamanın uzaktan kumandalı parça tesirli olduğunu ifade etti. Sabah 07:45'de alış veriş merkezi önüne bırakılan bomba ile halı mağazası önünde patlayan bombanın aynı olduğunu ifade eden Çapkın, "Olayda kullanılan iki patlayıcı türü uzaktan kumandalı. Çalıntı motorun selesi üzerine bırakılan bomba patlamış. Motorun yanından geçen milli piyango satıcısı Atilla Eraslan hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı" dedi.


İkisi de meraklarının kurbanı oldu

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen patlamalarda temizlik işçisi de, piyango satıcısı da meraklarının kurbanı oldu.

İzmir'deki birinci patlamada, temizlik işçisi çöpü kontrol ederken elini ve bacağını kaybetti. Patlamada ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan temizlik işçisi Mustafa Özçetik'in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

100 metre arayla meydana gelen 2. patlama da ise Milli Piyango bileti satıcısı Atilla Eraslan süpheli gördüğü motosikleti kontrol ederken motosikletin selesine konulmuş bomba patladı. Olayda Atilla Eraslan hayatını kaybetti.


İzmir'deki patlama: Eczacı Ümran Civan bombalı motosikletten şüphelenmemiş

İZMİR (CİHAN)-İzmir'in Buca ilçesindeki bombalı saldırının görgü şahitlerinden eczacı Ümran Civan, dükkanının önüne konulan bombalı motosikletten şüphelenmediğini ifade etti.

Dün akşam üzeri konulan motosikletin ilerleyen saatlerde alınmasını beklediklerini ama kimsenin almadığını ifade eden Civan, sabah geldiğinde motosikletin hâlâ dükkanın önünde durduğunu fakat hiç şüphelenmediğini söyledi.

Civan, "Son olarak saat 10.30 civarında görmüştüm, sonra patladı." dedi.


İki patlamanın görgü tanığı Şerife Efe: "İkinci patlamada minibüsteydik"

İZMİR (CİHAN)-İzmir'de meydana gelen iki patlamanın görgü tanığı Şerife Efe, olayın vahametini daha sonra öğrendiğini söyledi. Şerife Efe, İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde sabah meydana gelen birinci patlama sırasında Aydın Mahallesi'ndeki evinde, ikincisinde Şirinyer metro inşaatının yanındayken patlamaya şahit olduğunu anlattı.

Her iki patlamayı da gören Şerife Efe, şunları anlattı: "Birinci patlamayı evdeyken, kızım Nilay'ı okula gönderirken duydum. Önce tüp patlaması zannettim. İkincisi, kızımla okul çıkışı minibüsle Şirinyer'deki Forbes Caddesi'ne giderken metro çalışmalarının yapıldığı hemzemin geçitteyken oldu. Kızım da ben de çok korktuk. Polisler hemen minibüsün yönünü Akıncılar hipodrom tarafına çevirdi. Ben de ara sokaklardan Forbes'e gittim. O ana kadar işin vahametini, ölen olduğu bilmiyordum. Forbes girişinde bir mağazadaki hanım, cesedin üstünü kendisinin örttüğünü söyleyince durumu öğrendim." dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis görevlileri ise, "Patlamada ağır yaralanan, Buca Belediyesi Temizlik İşleri'nde çalışan Mustafa Çevik'in (52), sol kolu ve sol bacağı ameliyat edildi. Sağ elinin durumu çok ağır. Ortopedistler kolu yerine dikmeye çalışıyor." şeklinde bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber