Burdur'da, SMS ile randevu dönemi başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SMS ile randevu dönemi başladı, hastanede kuyruklar azalacak

BURDUR (CİHAN)-Burdur Devlet Hastanesi'nde uzun kuyrukları önlemek için SMS ile randevu sistemine geçildi. Başhekim Şeref Türel, vatandaşların işini rahatlatmak için gereken tüm sistemleri hastaneye hızla kazandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Burdur Devlet Hastanesi, randevu sisteminde bir basamak daha atladı. Daha önce telefonla randevu sistemine geçerek sabahın erken saatlerinde oluşan kuyrukların azalmasını sağlayan hastane yönetimi, şimdi de SMS'li sistemi devreye soktu. Bundan sonra hastalar cep telefonlarından 3676'ya gönderecekleri kısa mesaj ile doktordan randevu alabilecek. Şimdilik sadece Turkcell hatlı telefonlar için uygulanan sistem, anlaşmaların tamamlanması ile tüm GSM operatörlerini kapsayacak. Cepten randevu almak için vatandaşların cep telefonlarının mesaj bölümüne Burdur Devlet Hastanesi'nin kodu olan 1501'i yazdıktan sonra birer boşluk bırakarak T.C. kimlik numarası ve randevu almak istediği bölümün kodunu yazmaları gerekiyor. Daha sonra sistem randevu alınan hastanenin adını, bölümün adını ve randevu saatini vatandaşların cep telefonuna gönderecek. Verilen saati beğenmeyen hastalar, randevularını iptal edebilecek. Bu sistem ile vatandaşların poliklinikler başlamadan saatler önce numara alma sırasına geçmeleri gerekmeyeceğini aktaran Başhekim Şeref Türel, "Hastanemiz kısa sürede yapılan değişikliklerle bölge hastanesi konumuna geldi. Dışarıya hasta sevk eden hastanemiz, şuan sevk alıyor. Hastalarımızın taleplerini biliyoruz ve bu talepler doğrultusunda teknolojik olarak yenileniyoruz." şeklinde konuştu.

Hastaneye geçen yıl alınan ISO 9001-2000 belgelerinin 2008 için de tescillendiğini müjdeleyen Şeref Türel, kalite denetiminden tam not aldıklarını açıkladı. Hastaneye yapılacak ek bina için çalışmalara başlandığını da sözlerine ekleyen Başhekim Türel, "Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan 5 katlı modern ek binanın bir ile 2 yıl arasında tamamlanması planlanıyor. İnşallah 8 operasyon odasının bulunacağı modern binamız da devreye girdikten sonra hastalarımız büyük rahatlık yaşayacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber