3 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Ekim 2007 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL STRAZBURG'TA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi

Başkanı Rene van der Linden'in davetlisi olarak gittiği Strazburg'da, AKPM Genel Kurulu'na hitaben bir konuşma yapacak.

-YÜKSEK PLANLAMA KURULU TOPLANIYOR

-Yüksek Planlama Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:13.00)

-Başbakan Erdoğan ayrıca, Rizespor Yönetim Kurulu Üyeleri'ni Başbakanlık'ta, Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Alman-Türk Dostluk Gurubu Başkanvekili Claudia Roth'u AKP Genel Merkezi'nde kabul edecek. (Saat:16.00/17.30)

-CHP PARTİ MECLİSİ'NDE GÖZLER MUHALİFLERDE

-CHP Parti Meclisi 1 Ekim'de başlayan kurultay süreci ve parti içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanacak. CHP Genel Merkezi'nde saat 11.00'da başlayacak toplantıda, parti içi muhaliflerin tüzük değişikliğini gündeme getirmesi bekleniyor. Toplantıda, parti programının da tartışılması bekleniyor.

-ZEKİ SEZER: ?REFERANDUMDA EVET ÇIKARSA 12. DEĞİL, 11. CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 21 Ekim'de yapılacak referandumda, Anayasa değişikliğine evet oyu çıkması durumunda, 12. değil, 11. Cumhurbaşkanı'nın seçileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın ?Bu anayasa değişikliğiyle, 12. Cumhurbaşkanını ve ondan sonra gelecekleri seçme yetkisi, aziz milletimizin olacaktır" sözlerine tepki gösteren Sezer, hükümete ?kaos? uyarısında bulundu. Sezer, ?Eğer halk oylamasında evet çıkacaksa Anayasa her şeyin üstündedir. Anayasa'nın yeni şekli evet çıkmış olan şekli olacaktır. Orda açık bir şekilde deniyor ki, ?11. Cumhurbaşkanı bu Anayasanın yürürlüğe girmesinden sonra 40. gün ilk oylaması yapılarak seçilir? Anayasa, 11. Cumhurbaşkanı diyor, Cumhurbaşkanı demiyor? diye konuştu.

-DİYANET'TEN CAMİDE KONAKLAMAYA ?TERÖR? GEREKÇESİYLE YASAK

-Diyanet İşleri Başkanlığı, herhangi bir gerekçe ile camilerde konaklamak isteyenlerin siyasi, terör, asayiş ve cami güvenliği yönlerinden çok ciddi riskler taşıyacağı gözönünde bulundurularak, camilerde konaklamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı.

-EYLÜL AYI ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyatları bazında Eylül ayı enflasyon gerçekleşmelerini açıklayacak. (Saat:17.00)

-EPDK, ELEKTRİK PİYASASI İÇİN TEMİNAT MEKTUBU TUTARLARINI BELİRLEDİ

?Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik piyasasında yapılacak yatırımlardan yüzde 1 ila 3 oranında teminat mektubu almaya, başvuruda alınacak teminatın üst sınırının da 1 milyon YTL olmasına karar verdi. Teminat mektuplarının 1 Aralık'a kadar EPDK'ya sunulması gerekiyor.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YARISI RUSYA VE ÇİN'DEN

-Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'nin verdiği 40.4 milyar dolarlık dış ticaret açığının 19.2 milyar doları Rusya ve Çin'den kaynaklandı.

-100 MİLYAR DOLAR İHRACAT İÇİN 116 MİLYAR DOLAR HAMMADDE İTHALİ

-Son yıllarda üretimin neredeyse tamamen ithal girdiye bağlanması sonucu 100 milyar dolarlık ihracat için yılda yaklaşık 115.8 milyar dolar hammadde ithalatı gerçekleştirildiği hesaplandı. 100 milyar dolarlık ihracat, sadece ara malı ithalatının 10.5 aylık tutarını karşılayabiliyor, toplam ithalatın ise 8 aylık tutarına bile yetmiyor. İhracattaki artış ithalatı daha hızlı artırdığı için net anlamda döviz kaybına, dış ticaret açığının büyümesine yol açıyor.

-KAT MÜLKİYETİ YASASI ADALET KOMİSYONU'NDA

-Meclis Adalet Komisyonu, Tanık Koruma Kanunu tasarısı, Kat mülkiyeti kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ve uluslararası çocuk kaçırmanın hukuki veçhelerine ilişkin kanun tasarısını görüşecek.(Saat:10.30)

-İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ HAKKINDA KANUN GÖRÜŞÜLÜYOR

-Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı ile 22. Dönem Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun raporu ve metni ele alınacak. (Saat:10.00)

-BAKAN TÜZMEN FİNLANDİYALI BAKAN VAYRYNEN İLE GÖRÜŞECEK

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Finlandiya Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Paavo Vayrynen ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda bir araya gelecek. (Saat:15.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber