'Haydi Kızlar Okula' kampanyası ile 223 bin kız okula başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Milli Komitesi Koordinatörü Alanor Olalı, Haydi Kızlar Okula kampanyası ile 223 bin kız, 100 bin erkek çocuğun okula başladığını veya bıraktığı sınıftan devam ettiğini belirterek, "Hala 500 bin çocuk okula yerleştirilmeyi bekliyor. En büyük sorun okul ve derslik eksikliği" dedi.

Eğitim alanında "kız çocuklar aleyhine yaşanan eşitsizliğin hala ciddi boyutlarda olduğunu" savunan Olalı, ailelerle özellikle kız çocuklarının okula yerleştirilmeleri konusunda ikna çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Okul ve derslik açığının Türkiye'de son 4 yıldır yoğun şekilde yaşandığını belirten Olalı, "Marmara depreminden zarar görenler için inşa edilen 70 prefabrike üniteyi, 2004 yılında derslik ihtiyacı olan Şanlıurfa'ya taşıdık ve çift tedrisatla 5 bin öğrencinin ders gördüğü okullara dönüştürdük. Önümüzdeki günlerde elde ettiğimiz bağışlarla 10 değişik ilde 200'e yakın derslik daha kurulacak" diye konuştu.

Olalı, 100 öğrencinin yararlanacağı bir prefabrike dersliğin 26 bin YTL'ye mal olduğunu, bu rakamın yarısının bağış yapan kişi tarafından, diğer yarısının ise valiliklerce karşılandığını anlattı.

Olalı, kampanyaya destek vermek amacıyla gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun da yer aldığı televizyon ve radyo spotlarının, yakın dönemde ulusal ve yerel basın yayın organlarında yer alacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber