Okullar üç hafta önce açıldı ama onlar hala öğretmen bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS (CİHAN)-Türkiye'de eğitim öğretim yılının üçüncü haftasına girilmesine rağmen Bitlis'in birçok köyünde öğretmen olmadığı için öğrenciler daha dersbaşı bile yapamadı.

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı ve Günkırı beldeleriyle Özkavak, Çıtak, Taşüstü, Güzelli, Oduncular, Yemişveren, Gedikpınar, Çayrası, Tahtalı, Cevizyatağı köylerinde öğrenciler öğretmenlerinin geleceği günü bekliyor.

Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri, ilçe merkezindeki açığı gidermek için köylerdeki öğretmenleri aldıklarını, köylerin de bu yüzden öğretmensiz kaldığını belirtiyor.

Özkavak Köyü Muhtarı Tacettin Sulan, köyde 90 öğrencileri bulunduğunu belirterek, "Devlet bu okula bir müdür göndermiş. O da 90 öğrenciyi 5 sınıfta tek başına okutmaya çalışıyor. İlgili yerlere başvurduk ama hala öğretmen göndermediler" dedi.

Çıtak Köyü Muhtarı M. Salih Sevinç de köylerindeki öğrencilerin eğitim göremediğinden yakınarak, öğretmen olmadığı için bazen öğrencilere kendisinin ders vermeye çalıştığını anlattı. Sevinç, "Öğretmenlik yapmam yasal olmadığı için kaymakamlık yasakladı. Milli Eğitim'e gittim, ilkokul mezunuyum diye onlar da başvurumu kabul etmedi. Okulun kapısı kilitli, çocuklar eğitimden mahrum. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Öğrenci velisi Tekin Sulan ise Özkavak Köyü'ne öğretmen gönderilmediği için çocukların mağdur olduğunu, bu yüzden de zaman zaman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip öğretmen istediklerini dile getirdi.

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNİ BEKLİYOR

Gedikpınar Köyü İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Elif Gencer, okulların açılmasına rağmen hala öğretmenlerinin gelmediğini belirterek, öğretmenlerinin geleceği günü dört gözle beklediklerini belirtti. Güroymak'ın Gölbaşı ve Günkırı beldeleri ile ilçedeki 5 okulda öğretmenleri olmayan sınıfların öğrencileri de okul yönetimi tarafından evlerine gönderiliyor.

Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar ise bazı beldeler ile köylerdeki öğretmen eksiğinin doğru olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Öğretmen açığını telafi etmek için ders ücreti karşılığında 106 vekil öğretmen aldık. Listenin onaylanması için 7 gündür Kaymakamlıktan gelecek cevabı bekliyoruz." Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç da köylerde öğretmen ve derslik sıkıntıları bulunduğunu, bunları gidermek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Tulmaç, "Güroymak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tavsiyesiyle öğretmenler köylerden ilçe merkeze çekildi. Merkezdeki sıkıntılar bu şekilde giderildi. Köylerdeki öğretmen sıkıntısını da gidereceğiz. Güroymak ilçesinde ders ücretli 106 öğretmen aldık atamalarını onaylamak için Güroymak kaymakamlığının imzalamasını bekliyoruz. Bundan sonra öğretmen sıkıntımız büyük oranda ortadan kalkacak. Bunun yanında bazı köy okullarımızda derslik sıkıntısı var. Bazı sınıflarda 45 veya 50 öğrenci ders görüyor. Bu sıkıntıları da en yakın zamanda çözüme kavuşturacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber