İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adaylar, ÖSYM'den ertelenen sınavlar için, sınav merkezi değişikliği hakkı talep ediyor

ÖSYM Başkanlığı bazı sınavların tarihlerinde değişikliğe gitti. Ancak, yeni tarihlere rağmen, açıklamada, başvuru yapılan sınavlar için sınav başvuru iptali, değişikliği veya ücret iadesi gibi bir seçeneğe yer verilmemektir. Adaylar en azından sınav merkezi değişikliği hakkı talep etmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2020 09:34, Son Güncelleme : 30 Mart 2020 17:23
Adaylar, ÖSYM'den ertelenen sınavlar için, sınav merkezi değişikliği hakkı talep ediyor

ÖSYM Başkanlığı, yaptığı açıklamalarda, bazı sınavların tarihlerini ertelediğini belirtti.

Bu açıklamalarda, yeni sınav tarihleri de duyuruldu.

Ancak, daha önce sınav giriş yerlerini seçen adaylar, yeni sınav tarihi döneminde aynı yerde olmayabileceğini belirtmektedir.

ÖSYM Başkanlığı, koronavirüsten dolayı yaptığı bu uygulamada, isteyen adaylara, sınav başvurusu iptali, sınav merkezi değişikliği veya ücret iadesi seçeneği sunmalıdır.

Bu konuda memurlar.net'e ulaşan taleplerden bir örnek şu şekildedir:

Merhaba iyi akşamlar, Ösym'nin 2020 yılında yapacağı bazı sınavların salgın hastalığa bağlı oşarak ertelenmesinden ötürü sınav merkezi değişikliği hakkı vermesi gerekiyor. Örneğin 3 mayıs 2020 de yapılacak olan ALES/1 tarih olarak 16.08.2020 ye ertelendi. Üniversite son sınıf öğrencisiyim okulum kapandı. Evime dönmek durumunda kaldım.Kendi memleketimde Ales'e girmek istiyorum. Bu önemli bir konu Osym ertelenen sınavlar için Sınav Merkezi değişikliği izni vermelidir.Yoksa benim gibi birçok aday mağduriyet yaşayacaktır. Saygılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber