2 oğlunu kaybetti, ama artık bin 600 çocuğu var

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Artık bin 600 çocuğu var

Vatan-İki oğlunu kaybeden anneden örnek davranış. Acılı anne tüm malvarlığından eğitim için vazgeçti

7 Yıl önce Kadıköy Saint Joseph Lisesi'nde okuyan 20 yaşındaki oğlu Korkut Evirgen ?Ağabeyim Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Bense başarısız bir öğrenciyim. Yine sınıf tekrarı yaptım? yazılı bir not bırakarak intihar etti. Topçu Teğmen Burak Evirgen (22) ise bu acıya dayanamayarak 6 ay sonra kardeşinin mezarı başında hayatına son verdi. 2 oğlunu 6 ay arayla kaybeden anne Ganime Evirgen ise hayata küstü. Ancak yüreği yaralı anne bir süre sonra oğullarının adını nasıl yaşatabileceğini düşünmeye başladı. Ve sonunda tüm mal varlığını satarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. Ganime Evirgen'in bağışladığı parayla Pendik'te yapılan Korkut Evirgen İlköğretim Okulu geçen yıl açıldı. Kartal'daki Teğmen Burak Evirgen İlköğretim Okulu ise dün hizmete girdi. 1040 öğrencinin öğrenim gördüğü 29 derslikli okulun açılışında gözyaşlarını tutamayan Ganime Evirgen ?Çocuklarımın düğünlerini göremedim. Ama bugün benim düğünüm, gözyaşlarım sevinç gözyaşıdır. Yavrularım ne sizleri unutabildim ne de kavuşabildim? dedi. Ganime Anne, kaybettiği 2 oğlunun adı verilen okulların hizmete girmesiyle bin 600 evlat sahibi oldu.


Çelik: Hayırseverler okul yaptırın

Bugün-Hayırsever Ganime Evirgen'in, ölen oğlu adına yaptırılan ilköğretim okulu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıldı. Bakan Çelik, tüm hayırseverleri okul yaptırmaya çağırdı.

İstanbul'un Kartal ilçesi, duygulu bir açılış törenine sahne oldu. Ganime Evirgen adlı kadın, oğlu Korkut Evirgen'i 2000 yılında bir hastalık nedeniyle kaybetti. Kardeşinin ölümüne dayanamayan Burak Evirgen de, bir süre sonra vefat etti. Oğullarının adını yaşatmak isteyen acılı annenin Fenerbahçe'deki evini Milli Eğitim Vakfı'na bağışlamasının ardından, İl Özel İdaresi tarafından Kartal'da yaptırılan okula "Teğmen Burak Evirgen İlköğretim Okulu" adı verildi. Okulun açılışı, dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in tarafından yapıldı.

BURUK BİR SEVİNÇ

Törende konuşan Bakan Çelik, "Ganime hanım, siz sadece Burak ve Korkut Evirgen'in annesi değil, hepimizin annesisiniz. Korkut ve Burak Evirgen nur içinde yatsın, mekanları cennet olsun" dedi. Yarınlara bırakılacak en önemli eserin, "cehalet karanlığını ortadan kaldıracak okullar" olduğunu ifade eden Çelik, hayırseverleri okul yaptırmaya çağırdı. Ganime Evirgen de, çocuklarının düğünlerini göremediğini belirterek, ?Bugün benim düğünüm, gözyaşlarım sevinçtendir. Yavrularım ne sizleri unutabildim ne de kavuşabildim..." dedi. 1040 öğrencinin eğitim gördüğü 29 derslikli okulu açan Bakan Çelik, daha sonra işadamı Ahmet Keleşoğlu'nun bağışladığı arsaya y apılan Sarıgazi'deki okulu da açtı.


Evlatlarının adını okulda yaşatacak

Zaman-Ganime Evirgen, yedi yıl önce ölen iki oğlunun adını, yaptırdığı okullarda yaşatıyor. Anne Evirgen, 5 yıl önce Pendik'te bir okul yaptırarak küçük oğlu Korkut Evirgen'in ismini verdi.

Ganime Evirgen'in diğer oğlu Burak adına yaptırdığı okul ise dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından eğitim öğretime açıldı. Hayırsever anne, oğullarının düğününü yapamadığı için açılışın davul zurna ve folklor eşliğinde yapılmasını istedi. Anne Evirgen, "Bu benim hüzün değil, mutluluk gözyaşımdır. Çünkü bugün benim düğünüm var." dedi.

Anne Evirgen, yaşadığı evi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlaması üzerine Bakanlık, Kartal'da yapılan bir okula 7 yıl önce hayatını kaybeden oğlu Teğmen Burak Evirgen'in adını verdi. Kartal Petroliş Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Teğmen Burak Evirgen İlköğretim Okulu'nun açılışı dün, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı törenle yapıldı. Törene, Bakan Çelik'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kaymakam Hasan Bağcı ve Burak Evirgen'in silah arkadaşları da katıldı.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, anne Ganime Evirgen'in evlatlarına olan sevgi ve şefkatinden çok duygulandığını belirterek, "Ganime Hanım, iki evladını kaybetti. Ancak şimdi binlerce evladı oldu. Ben kendi kaynaklarımızla yaptıracağımız okula ismini vermek istedim. Ancak kabul etmedi. Fenerbahçe'deki dairesini Milli Eğitim Vakfı'na bağışlayarak okulun yapımına katkıda bulundu." dedi. Ganime Evirgen, Bakan Çelik'in yakasına Türk bayrağı rozeti taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber