Erdoğan, video konferansla Bakanlarla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yoluyla bazı bakanlarla görüştü. Bir iki gün önce yapılan görüşmeden bazı kesintiler sosyal medyada yayımlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2020 13:46, Son Güncelleme : 24 Mart 2020 14:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz.

Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yayınlanan videoda fatura ödemeleri ile ilgili konuyu da değerlendirildi, Erdoğan, "Faturaların ödenmesinin ertelenmesini görüşmek faydalı olabilir. Böyle bir karar alınabilir. Doğal gaz ve elektriğin kapanması durumu olamaz. Devlet sosyal bir devlettir. Bu konuda kararlıyız. Sosyal devlette böyle bir adım atılamaz." dedi.

Yurt dışına mal kaçıranların yaptırıma çarptırılacağını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

Ürünleri yurt dışına değişik kanallarla kaçıranlara bunun hesabını sorarız. Ülkemizin içinde fahiş fiyatlarla satanlara da bunun hesabını sorarız. Turizmde 14 günde geri ödemesi konusu, Hazine ve Maliye Bakanlığı da, Turizm Bakanlığı da sürekli görüşüyor.

İŞTE BAKANLARLA YAPILAN GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la yapılan Görüşme: Fuat Oktay bu görüşmede esnek çalışmaya dair ilk düzenlemenin 2011 yılında yapıldığını açıklıyor. 9 yıl sonra çalışmayı sonlandırdıklarını belirtiyor. Erdoğan bu görüşmede, ürünleri çeşitli kanallarla yurt dışına kaçıranlara hesabını sorun diyor.
Enerjide günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda, bunu masaya yatırmayı düşünün, bunlar gündeme gelebilir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşme: Alınan kararların sahaya yansımasını takip ediyoruz. Milletin mobilizasyonu nasıl alınan kararlara uyuluyor mu? Toplu taşımada, 15 büyükşehirde, yüzde 80 oranında düşüş var. Bu çok iyi bir şey.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'la olan görüşme: Erdoğan, Ziya Selçuk'u tebrik ediyor, uzaktan eğitim çalışmalarındaki ilk videosundan dolayı. Ziya Selçuk burada bir talimat almak istediğini soruyor. Bilim Kuruluyla görüşüp bu tatili uzatmak istediğini söylüyor. Erdoğan, Bilim Kurulunun tavsiyesini önemsediğini söylüyor. Uzatalım diyorlarsa ona uyalım diyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yapılan görüşme: Erdoğan bu görüşmede bu tür dönemlerde gıda en önemli unsurdur diyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bu görüşmede Bakan Koca, Çin'den 50 bin hızlı kit alacaklarını söylüyor, parasını ödedik diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber