Sürekli görevden alınan müdür, Sağlık Bakanlığı'nı 14 milyar tazminata mahkum ettirdi

Haber Giriş : 13 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Devlet Hastanesi Müdürü Nihat Karan, sürekli görevden alındığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı.

Karan, bakanlıktan, faiziyle birlikte 14 milyar lira tazminat alacak. Karan'ın avukatı Faik Yıldız, müvekkilinin sürekli görevden alınması ve davaları kazanmasına rağmen eski görevlerine iade edilmemesi nedeniyle, 2002 yılında, Sağlık Bakanlığı aleyhine manevi tazminat davası açtığını bildirdi.

Davanın sonuçlandığını ifade eden Yıldız, Antalya İdare Mahkemesi'nin, Sağlık Bakanlığı'nın Karan'a 7 milyar lira tazminat ödemesine karar verdiğini belirtti. Müvekkilinin 7 kez görevden alındığını ve her görevden almaya dava açtıklarını belirten avukat Yıldız, bakanlığa karşı tam 7 kez dava kazandıklarını, tüm bu davaların sonunda da uğradıkları mağduriyetin giderilmesi için manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti. Antalya 1. İdare Mahkemesi'nin, son davada, Sağlık Bakanlığı'nı ?yargı kararını uygulamama ve/veya uygulamaktan kaçınma? gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum ettiğine işaret eden Yıldız, müvekkilinin yasal faiziyle birlikte bakanlıktan 14 milyar lira alacağını ifade etti. Yıldız, ?Yeni dönemde de müvekkilim, İl Sağlık Müdürlüğü'nde Personel Müdürlüğü'nden Keçiborlu Devlet Hastanesi Müdürlüğü'ne atandı. Şu anda 8. görev yeri. Şimdi bu karar için de dava açmaya hazırlanıyoruz.? diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber