Tarım Bakanlığından ekmek için Kovid-19 genelgesi
25 Mart 2020 19:30 | |||||
+Aa-
![]() |

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ekmek ve ekmek çeşitlerinin ambalajlı olarak satılması için genelge yayımladı.
Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede, ekmek üreten iş yerlerine yönelik resmi kontrollerin sıklaştırılması, özellikle ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin ilgili mevzuat hükümlerini taşıyıp taşımadığına bakılması hususunda il müdürlüklerinin daha önce talimatlandırıldığı anımsatıldı.
Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgının devam ettiği süre içinde bazı tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceğinin değerlendirildiği kaydedildiği genelgede, bu nedenle halkın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını azaltmak amacıyla, bazı tedbirlerin alınmasının uygun görüldüğü ifade edildi.
- Ambalaj yoksa görevli verecek
Genelgede, piyasaya arz edilen ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında ürünleri tüketicinin doğrudan almasının engelleneceğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:
"Emek ve emek çeşitleri üç şekilde satışa sunulabilecektir. Hazır ambalajlı olacak. Emek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecek. Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmuyor. Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler sadece bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirinin alındığı dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecek."
Pazar ve manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız ekmek satışı yapılmayacağının vurgulandığı genelgede, işletmelere acilen bu konudaki duyurunun yapılması istendi.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
|
![]() |
Kimlik tespiti için nakit çekimi ve harcama sınırı değişti 27 Şubat 2021 22:46 | ![]() |
Diş fırçası ithalatında tarife kontenjanı açıldı 27 Şubat 2021 18:56 |
![]() |
'SAR 762 MT' güvenlik güçlerinin destekçisi olacak 27 Şubat 2021 17:27 | ![]() |
TOGG fabrikasının inşaatı hızla ilerliyor 27 Şubat 2021 16:05 |
![]() |
Sıcaklıkların arttığı Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için çığ uyarısı 27 Şubat 2021 11:18 | ![]() |
Mart ayında gözler büyüme rakamları ve ekonomik reformlarda olacak 27 Şubat 2021 11:14 |
![]() |
Ekonomi ve Hukuk reform paketinin detayları belli oldu: 81 ile kurulacak.. 27 Şubat 2021 09:21 | ![]() |
Jet Fadıl: Zarar var ama bu dolandırıcılık değil! 27 Şubat 2021 08:59 |
![]() |
Yatırımcılara kolaylık, kamuya kemer sıkma 27 Şubat 2021 08:40 | ![]() |
Yatırım teşvikli ekonomi paketi 27 Şubat 2021 08:35 |