Hızlandırılmıştan kurtulan makinisti ölüm, 'Başkent'te buldu

Haber Giriş : 13 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hızlandırılmış treni, ilk seferinde beş dakika erken İstanbul'a ulaştırdığı için takdirname verilen makinist, bu kez kaderinden kurtulamadı Önceki gün meydana gelen tren kazasında ölen makinist Soner Gürkan'ın 'hızlandırılmış facia'dan "izinli olduğu için" kurtulduğu ortaya çıktı.

Gebze'nin Tavşancıl beldesinde Adapazarı Ekspresi'yle çarpışan Başkent Ekspresi'nde hayatını kaybeden makinist Soner Gürkan'ın, 20 gün önce meydana gelen hızlandırılmış tren faciasından "izinli olduğu için" kurtulduğu ortaya çıktı. 1 Haziran'da gazetecilere özel deneme seferi yapan Hızlandırılmış Tren'i, hem ilk kullanan makinist olması hem de 'planlanandan 5 dakika önce İstanbul'a getirmesi' nedeniyle takdirname ile ödüllendirilen 35 yaşındaki makinistin, Başkent Treni'nde de geçici görevle görevlendirildiği belirlendi.

14 YILLIK MAKİNİSTTİ

1990 yılında Devlet Demiryolları'nda yardımcı makinist olarak göreve başlayan Gürkan, meslek hayatında elde ettiği başarılar sonucu, 1998 yılında ana makinistlik görevini üstlendi. Gürkan'ın sicilinde, gördüğü 6 meslek içi eğitimden aldığı A düzeyinden başarı puanı topladığı da belirtiliyor. Hızlandırılmış Tren'in ilk seferi için seçilen Gürkan, Eskişehir-İstanbul hattında görev almaya başladı. 1969 Ankara doğumlu Gürkan, Pamukova felaketinden de izinli olduğu için kurtuldu. Korkunç kazadan gelen kötü haber Ankara- Gazi Mahallesi'nde oturan Gürkan ailesine ulaştığında makinistin eşi Kezban Gürkan büyük üzüntü yaşadı. Akrabaları, Kezban Gürkan'a ilaç vererek sakinleştirirken, dün kendini toparlayan genç kadın eşinin cenazesini kayınbiraderi ve çocukları ile birlikte Antalya'ya götürdü.

ÇOCUKLARI BİLMİYOR

Gürkan'ın ilköğretim okulu 5. sınıfını başarılı şekilde tamamlayan 12 yaşındaki kızı Buse ile 3.5 yaşındaki oğlu Buğra'ya ise babalarının ölümü konusunda bilgi verilmedi. Kızı Buse, evde yaşananlar ve televizyondan gördükleri ile babasına kötü bir şey olduğunu anlarken, küçük Buğra da her şeyden habersiz bir şekilde oyunlarına devam etti. Gürkan ailesine destek olmak isteyen komşular ise eve akın etti. Komşuları tarafından da çok sevildiği belirlenen Soner Gürkan'ın spora meraklı sade bir yaşamı olduğu dile getirildi.

KARDEŞİ EVLENİYORDU

Soner Gürkan'ın Başkent Ekspresi ile seferini tamamladıktan sonra kardeşi Caner Gürkan'ın düğününe katılmak üzere Antalya'ya gideceği de ortaya çıktı. Ailesinin isteği üzerine cenazesi Antalya'ya götürülen talihsiz makinist, çok sevdiği Antalya'da toprağa verildi. Olay hakkında konuşmak istemediğini belirten kardeşi Caner Gürkan, "60 yıllık sistemlerin üzerinde demiryolu taşımacılığı yapıyorlar. Bilirkişi raporları açıklandıktan sonra gerekli işlemleri başlatacağız" dedi.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber