Maliye Müsteşarı: Kim memurun daha müreffah yaşamasını istemezki...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Dolu'nun yazısı

[email protected]

Devletin idamesi için gecesini gündüzüne katan, saçını süpürge eden memurların zam umutları başka bahara kaldı.

Geçtiğimiz günlerde memur sendikaları temsilcileri, Bakan Murat Başesgioğlu ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın bir arada olduğu zam toplantısı, bilindiği gibi taban aylık 15 YTL mi olsun, 10 YTL mi olsun tartışmaları nedeniyle yarıda kalmıştı.

Bu görüşmeleri sizlere aktardıktan sonra Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sn. Hasan Basri Aktan ile bir görüşme yaptım.

Sn. Aktan, o toplantıda resmi olarak taban aylığın 15 YTL olmasının gündeme getirilmediğini, aralarda yani tutanağa girmeyen zamanlarda yapılan konuşmalarda böyle bir rakamın geçmiş olabileceğini belirtti.

Aktan memur ve emeklilere zam konusuyla ilgili olarak şunları söyledi, ?Evet memur ve emeklilerimizin ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bunu karşılamak için kaynağın gerekli olduğunu da herkes biliyor. Yani İhtiyaç fazla, kaynak sınırlı. Şimdi bu durumda ne yapabiliriz? Kim memurunun daha rahat ve müreffeh bir hayat yaşamasını istemez. Biz memurumuza verilmesi gereken en iyi zammı verdik. Buna göre 2+2'den başka en düşük maaş 2008 Ocak'ta 812 YTL, temmuz ayında 887 YTL olacak. Bunlara aile yardımı eklenince oran daha da değişiyor. Buna göre ortalama yıllık artış aile yardımı dahil yüzde 9.7 olurken aile yardımı hariç yüzde 10.7 oluyor? dedi.

Evet memurların durumu bu. Artık bu paralarla az mı yerler, çok mu harcarlar veya ne kadarını tasarruf edip, yatırım yaparak geleceklerini garanti altına alırlar bilmem.

Maliye Bakanlığı'nın iki numaralı insanının söyledikleri bu. Verebileceklerini açıkladığı rakamlar bunlar.

Gerisi işini bilen memura kalmış...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber