Mutabakatsızlık zaptı imzalandı, memurun gözü Bakanlar Kurulunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur, Bakanlar Kurulu kararını bekliyor

Ankara - Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlığındaki Kamu İşveren Kurulu, toplu görüşmelerde ele alınan idari konuları değerlendirmek üzere yetkili memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Başesgioğlu, Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıda yaptığı açıklamada, memur sendikalarıyla daha önce gerçekleştirdikleri toplantıda, Uzlaştırma Kurulu kararlarının değerlendirildiğini hatırlattı.

Ancak kurul kararları üzerinde anlaşma sağlanamaması dolayısıyla memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunun 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu uyarınca Bakanlar Kurulu'na bırakıldığını belirten Başesgioğlu, "Bakanlar Kurulumuz, bu konuda önümüzdeki günlerde gerekli kararı verecektir" dedi.

Bakan Başesgioğlu, bugün, toplu görüşmelerde ele alınan, ancak gerçekleştirilemeyen idari konuların tespiti ve gelecek süreçte bu konuların çözüme kavuşturulmasına ilişkin takip edilecek yolu değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini kaydetti.

Başesgioğlu, bir soru üzerine, mali konulara ilişkin "mutabakatsızlık tutanağı"nın da toplantıda imzalanacağını bildirdi.

Toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile toplu görüşmelerdeki yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber