Van'da görevli 12 polis açığa alınabilir

Haber Giriş : 13 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Van'daki olaylar nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu'nda 12 emniyet görevlisi hakkında açığa alınması konusunda karar vermek için toplandığını söyledi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sözcüsü Ramazan Er, Van'daki olaylar nedeniyle bugün Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu'nda 12 emniyet görevlisi hakkında karar verileceğini sayledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde haftalık olağan basın düzenleyen Genel Müdür Yardımcısı Er, gazetecilerin sorularını cevapladı. Er, Van'da son gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, Van'da yaşanan olayla ilgili polis müfettişlerinin gerekli tahkikatlarını tamamlayıp raporlarını sunduklarını belirterek, "Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu'nda görevlilerimiz ile ilgili olarak Emniyet Örgütü Disiplin tüzüğüne göre idari yönden bir karar verilecektir." dedi.

Emniyet dışında iki ayrı mülkiye müfettişinin Van'a intikal ederek çalışmalarının sürdürdüklerini hatırlatan Er, Van'da yaşananlarla ilgili olarak halen 8 kişinin cezaevinde tutuklu olduğu, aralarında Mustafa Bayram'ında bulunduğu 5 kişinin ise arandığını söyledi. Er, disiplin kurulunda kaç emniyet görevlisi hakkında işlem yapılacağının sorulmasını üzerine ise, 12 emniyet görevlisinin bugün durumlarının görüşüleceğini kaydetti.

Pakistan'da, İstanbul'daki patlamalara karıştığı belirtilen El Kaide ile bağlantılı 4 Türk vatandaşın tutuklandığının hatırlatılması üzerine ise Er, bu bilgilerin kendilerine intikal etİğini, 3,5 ay önce Pakistan ile yapılan Güvenlik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Pakistan adli makamlarından detaylı bilgi istendiğini söyledi.

İstanbul'da iki otelde meydana gelen patlamaları farklı bir Kürt grubun üstlendiğini hatırlatan bir gazeteciye ise Er, "İstanbul'da patlamalar tamamen PKK/Kongra-Gel eylemi. PKK son zamanlarda bir hakimiyet çatışması içerisinde daha doğrusu post kavgası içerisinde. Çeşitli eylemlerini kamufle etmek adına bu şekilde bazı seksiyonlara başvurdukları görülüyor." diye cevap verdi. Er, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Alaatin Çakıcı ve MİT bağlantısı ile ilgili çıkan haberlerle ilgili bir soruya da, olayların kendilerinin dışındaki gelişmeler olduğunu, konu ile Yargıtay Başkanın gerekli açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber