Türkiye'de günlük süt tüketimi yetersiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde Devrek Devlet Hastanesi çalışanlarına sütün önemi hakkında hizmet içi eğitim verildi.

Devrek Devlet Hastanesi yemekhanesinde gerçekleştirilen hizmet içi eğitimde hemşirelere, ebelere ve hastane personeline sütün önemi ve anne sütünün bebek gelişimindeki fonksiyonları hakkında bilgi verildi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Şube Müdürü Arslan Acar, Devrek Devlet Hastanesi'nde görevli Diyetisyen İlknur İğdir ve Eğitim Hemşiresi Sonay Çakmaklı tarafından slayt gösterisi eşliğinde verilen seminerde, sütün insan için önemini anlattı. Bilhassa gelişim çağındaki çocukların Türkiye'de günlük süt tüketiminin yetersiz olduğu, tüm çocukların günlük olarak süt tüketmesinin önemi vurgulandı.

Ayrıca, bebeklerin de gelişim ve büyümesinde anne sütünün benzeri olmadığı, bebeklerin mutlaka anne sütü ile beslenmelerinin önemi anlatıldı. Benzersiz olan anne sütünün, özellikle bebeklerin ilk 6 aylık gelişimlerindeki önemi belirtildi.

Katılımın yüksek olduğu hizmet içi eğitim semineri, hastane personeli tarafından dikkatle dinlendi. Katılımcılar verilen eğitimin yaptıkları işte önemli olduğunu, hastalara da anlatılan konularda gerekli bilgilerin daha doğru olarak verilebileceğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber