Öcalan'ın belediye başkanı yeğeni gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Belde Belediye Başkanı, bölücü terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni DTP'li Osman Keser gözaltına alındı.

Şırnak'ta ?Sonbahar Operasyonu' sırasında ölü ele geçirilen PKK'lı Hamit Bayram'ın Adana'daki evinde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Osman Keser, Bayram'ın anne ve babasına baş sağlığı dileğinde bulundu. Keser burada yaptığı konuşmada, ?Kürdistan halkı değerli bir evladını daha toprağa verdi. Bu ne ilk, ne de son olacak. Acımız büyük. Bölgemizin ormanlarını, köylerini yakıp yıktılar. Onlar o bölgede olduğu sürece kan dökülmeye de devam edilecek. Ne asker anaları, ne de gerilla anası ağlamasın'' diye konuştu.

Bu konuşmanın gazetelerde yer alması üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Keser, bugün katıldığı DTP il örgütü önünde yapılan basın açıklaması sırasında polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne davet edildi. Öğleden sonra avukatıyla Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne giden Keser gözaltına alındı. Keser ile birlikte taziye ziyareti sırasında PKK bayrağı taşıyıp, yasadışı sloganlar atan 7 kişi daha gözaltına alındı. Keser ve 7 zanlı, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber