Başkent Ekspresi'nin hatası kesinleşti.

Haber Giriş : 13 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölge kumanda merkezindeki grafiklerden Başkent Ekspresi'ne giriş sinyalinin kırmızı olduğunun kesin olarak tespit edildiğini, aynı ekspresin kırmızı sinyalden 1559 metre önceki sarı sinyali de dikkate almadığının anlaşıldığını açıkladı.

TCDD Genel Müdürlüğü, Tavşancıl'da meydana gelen tren kazasında, bölge kumanda merkezindeki grafiklerden Başkent Ekspresi'ne giriş sinyalinin kırmızı olduğunun kesin olarak tespit edildiğini, aynı ekspresin kırmızı sinyalden 1559 metre önceki sarı sinyali de dikkate almadığının anlaşıldığını açıkladı.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, çarpışmaya ilişkin ilk incelemelere göre, Başkent Ekspresi'nin sarı yanan sinyali, ardından 40 kilometre azami hızı gösteren tabelayı, sonra da sarı sinyalden 1559 metre ilerideki kırmızı yanan sinyali ihlal ettiği, Adapazarı Ekspresi'nin geçişine ayarlı olan makasın kilit tertibatını da tahrip ederek kendisine kapalı olan yola girmesiyle kazanın meydana geldiği bildirildi.

Bölge kumanda merkezindeki grafiklerden Başkent Ekspresi'ne kırmızı olan sinyali ihlal ettiğinin kesin olarak saptandığı vurgulanan açıklamada, Başkent Ekspresi'nin daha önceki sarı sinyali de dikkate almadığının anlaşıldığı ifade edildi.

Çarpışan lokomotiflerin her ikisinin de dinamik fren donanımının çalışır vaziyette olduğu tespitine yer verilen açıklamada, Başkent Ekspresi'nin 82.5, Adapazarı Ekspresi'nin de 10 kilometre hızla çarpıştığının, hız bandı incelemesinde anlaşıldığı kaydedildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber