Bu ilköğretim okulundaki 9 öğretmen görme engelli

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Ekim 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başkent'in ilk görme engelliler ilköğretim okulu Göreneller ilköğretim Okulu'ndaki 9 öğretmen, öğrencilerine hem ışık hem de umut oluyor. Doğuştan ya da sonradan göremeyen öğretmenler, başarı ve azimleriyle dikkat çekiyor. Kimi Ankaralı, kimi ise okumak için memleketlerinden Baş-kent'e gelen öğretmenlerin ortak yanı ise hayata sımsıkı sarılıp, engel tanımamaları. Akraba evliliği nedeniyle görme engelli olan Semra (37) ve Selda (30) Yıldızhan kardeşler, ilkokulu Göre-neller'de, ortaöğretimi ise Mithat Enç Ortaokulu'nda okuyup, en büyük hayallerine kavuşmuş. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Semra Yıldızhan, Ankara Üniversitesi'nde eğitimini tamamlamış. Ancak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nde okumak isteyen Semra Yıldızhan, başına gelen talihsizliği şöyle anlattı:

ARKADAŞININ AZİZLİĞİ
"Sınava girmeden önce tercih yaptım. Göremediğim için arkadaşımdan bütün tercihlere psikolojik danışmanlık yazmasını istedim. Ancak arkadaş Türk Dili ve Edebiyatı bölümü okumak istiyormuş. Kendi kazanamayacağını bildiği için bu bölümü yazmış."

Okulda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yapan Selda Yıldızhan ise en büyük hayaline kavuşmuş. Lisenin ardından Gazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü bitiren Yıldızhan, müzik tutkusunu ud çalarak gideriyor. Yıldızhan, dersler bittikten sonra eve gitmek yerine öğrencilere-koro çalıştırıyor.

2 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ

36 yaşındaki İbrahim Elibal, ODTÜ Psikolo-ji'nin ardından Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü bitirmiş. Okulda bilgisayar laboratuvarlarının kurulmasına destek veren Elibal, Türkiye Bilişim Derneği Görme Engelliler İçin Çalışma Grubu Sorumlusu olarak görev yapıyor. Elibal, görme engellilerin bügisaya-rı nasıl kullanacağına ilişkin Türkiye'nin dört bir yanında konferanslar verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber