İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ünlü dahiliye profesörü, koronadan hayatını kaybetti

Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, babasının en son 4-5 ay önce yurt dışına gittiğini ve 17 Mart'ta Çapa'da enfeksiyon servisinde karantina altına alındığını açıklamıştı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2020 19:36, Son Güncelleme : 01 Nisan 2020 20:16
Ünlü dahiliye profesörü, koronadan hayatını kaybetti

Koronavirüse yakalanan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, hayatını kaybetti.

Cemil Taşçıoğlu'nun vefatını oğlu Onur Taşçıoğlu, Twitter'dan "Canim babam Prof.Dr.Cemil Tascioglu' nu kaybettik. Hepimizin basi sagolsun." ifadeleriyle duyurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gören Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefat etti.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşcıoğlu'nun 16 Mart'tan bu yana fakülte hastanesinde koronavirüs tanısıyla tedavi edildiğini aktardı.

Tükek, "Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim. Kendisini öğrencilerine ve hastalarına adamaya devam etti. Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte inanılmaz bir çaba gösterildi." diye konuştu.

Prof. Dr. Tükek, Taşcıoğlu'nun tedavisinin çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürüldüğünü ancak tüm müdahalelere rağmen kaybedildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber