Polisler hükümetten ne bekliyor?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin seçimden önce verdiği 'polise seyyanen zam' sözü yaklaşık 140 bin polisi ve ailesini ilgilendiriyor. Polis, zam alacağı günü bekliyor.

Takvim gazetesi, seçimlerden önce yaklaşık 140 bin polisi ilgilendiren bir haber yapmıştı: "Hükümet polise zam yapacak!" Ancak seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen hükümetten herhangi bir ses çıkmadı. Bu süre içerisinde binlerce polis, gerek telefonla gerekse elektronik postalarıyla gazetemize ulaşarak "zam sözünün ne olduğunu" sordu. İşte gelen elektronik postalardan bazıları:

HÜKÜMETTEN İSTEKLER

"Sayın Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız, seçimden önce verilen seyyanen zam sözünün yerine getirilmesini bekliyoruz." "Polisin hükümetten beklentileri şunlardır:

* Polis sayısı artırılmalı.

* Polisin askerlik sorunu çözülmeli.

* Tebligat ve diğer yazışma takip işleri için adli polis mekanizması kurulmalı.

* Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile Emniyet Teşkilat Kanunu tek kanun şeklinde günün koşullarına göre yeniden düzenlenmeli.

* Özel Güvenlik Birimleri'ne yaptırılması gerekenler polise yaptırılmamalı." Samsun'dan 13 yıllık bir polisin mesajı... "Bizler zor şartlarda görev yapmaya çalışan vatan sevdalılarıyız. Sorunlarımıza gelince...

* Öncelikle yasalardan doğan boşluklar doldurulmalı.

* Polisin özlük hakları yeniden değerlendirilmeli.

* Mesai ve çalışma koşullarımız tekrar gözden geçirilmeli.

* Büyükşehirde çalışan personelin lojman sorunu çözülmeli veya kira yardımı yapılmalı."

EV PROJESİ BEKLİYORLAR

Kayseri'den 12 yıllık bir polis memurunun talepleri...

* Emniyet Teşkilatı Kanunun'da yeni bir yasal düzenleme yapılarak, fazla çalışma ücretlerimizin diğer devlet memurları gibi saat başı ödenmesini talep ediyoruz.

* TOKİ'nin Polise Ev Projesi'nin devam etmesini bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber