'1000 liralık sosyal yardım, evlerde teslim edilmeye başlandı'

"Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında nakit 1000 liralık sosyal yardım, ailelerimize evlerinde teslim edilmeye başlandı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2020 11:30, Son Güncelleme : 03 Nisan 2020 13:49

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte Vefa Sosyal Destek çalışmaları kapsamında 141 bin 116 vatandaşın çağrısına yanıt verildiğini, 126 bin 349 vatandaşın da temel ihtiyacları yanında, banka ve diger kurum hizmetlerinin karsılandığını bildirdi.

Vali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, Icisleri Bakanlıgınca 65 yas ve ustu ile kronik hastalıgı bulunan vatandasların evlerinden dısarı cıkmalarının yasaklanması sonrasında, temel ihtiyaclarını karsılamak uzere il ve ilcelerde faaliyete gecen Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda faaliyetlerin kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Yerlikaya, öncelikli risk grubundaki vatandasların 112, 155 ve 156 cagrı merkezlerine yaptıkları butun basvuruların, 39 ilcedeki Vefa Iletisim Merkezlerine yönlendirildiğini, ilçelerin Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan polis, jandarma, zabıta, AFAD, Kızılay ve gonullu sivil toplum kurulus calısanları tarafından vatandasların talep ve ihtiyaclarının ivedilikle karşılandığını vurguladı.

- 126 bin 349 vatandaşın ihtiyaçları karşılandı

Uygulamanın hayata geçmesinin ardından bugüne kadar yapılan çalışmaların istatistiki bilgilerini paylaşan Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Uygulamanın basladıgı 22 Mart Pazar gunu saat 13.00'ten, bugun saat 09.00'a kadar 'Vefa' calısmaları kapsamında Istanbul genelinde toplamda 141 bin 116 vatandasımızın cagrısına cevap verildi. 126 bin 349 vatandaşımızın temel ihtiyacları yanında, banka ve diger kurum hizmetleri karsılandı. Bilgi edinmek amacıyla cagrı merkezlerimizi arayan 14 bin 767 vatandasımıza da gerekli bilgilendirmeler yapıldı."

Çalışmaların en güzel şekilde gerçekleşmesi için tüm destekçilerin ve İstanbulluların çok değerli bir dayanışma ve yardımlaşma sergilediğini aktaran Yerlikaya, "Vefa calısmalarında gorev alan butun kurum ve kuruluslarımızın yoneticileri ve calısanlarına kıymetli buyuklerimiz ve Istanbullular adına tesekkur ediyoruz. Evlerinde kalan kıymetli buyuklerimize ve alınan tedbir ve calısmalarımıza destek olan butun Istanbullulara ayrıca tesekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber