Hakan Aygün tutuklandı

Sosyal medya aracılığıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan Halk TV eski Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2020 17:44, Son Güncelleme : 04 Nisan 2020 02:36

Aygün'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilgili Avukat Mustafa Doğan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakan Aygün, Gümbet İskelesi'ndeki teknesinde dün gözaltına alındı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Aygün, işlemlerinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

BODRUM'DAKİ TEKNESİNDE GÖZALTINA ALINDI

Bodrum'daki teknesinde dün gözaltına alınan Aygün'ün emniyet ifadesinin ardından savcılığa ifade vereceği ve Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi uyarınca sorgulandı.

Aygün'ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldığı, bilgisayarına el koyulduğu bildirildi.

Avukat Mustafa Doğan İnal, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediği gerekçesiyle Hakan Aygün hakkında İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı'na suç duyurunda bulunmuştu.

HAKAN AYGÜN, KUR'AN-I KERİM AYETLERİ İLE ALAY ETMİŞTİ.

Avukat Mustafa Doğan İnal, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından; Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerle dalga geçerek, bir takım kelime oyunlarıyla, harflerin ve kelimelerin yerlerini değiştirerek Müslüman kesimin birinci önceliklerinden olan kitabı ve ayetlerini aşağıladığı gerekçesiyle Hakan Aygün hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANDI.

Dün gözaltına alındıktan sonra Polis merkezindeki sorgusunun ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen Aygün, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber