Bayram öncesi denetimler arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Bayram dolayısıyla alışverişin odaklandığı yerlerde denetimleri iki katına çıkardıklarını bildirdi.

Yılmaz, toplumda esas sıkıntının kayıt dışı ekonomiden kaynaklanan vergi adaletsizliği olduğunu belirtti.

Vergi adaletsizliğinin giderilmesi için toplumda vergi bilincinin oluşması ve toplumun kendilerine yardımcı olması gerektiğini kaydeden Yılmaz, ?Öncelikle toplumun vergi konusunda aydınlatılması gerekiyor. Sokaktaki vatandaş, fiş ya da fatura almadığında devlete gitmesi gereken paranın satıcının cebinde kaldığını bilmeli. Yaptığı alışverişin karşılığında muhakkak fiş veya fatura almalı ve belge vermeyen satıcıları bize bildirmeli? dedi.

Amaçlarının, mükelleflere ceza kesip onları mağdur etmek olmadığını, vergi adaletsizliğinin önüne geçmek olduğunu ifade eden Yılmaz, söyle devam etti:

?Bayram nedeniyle alışverişin odaklandığı yerlerde denetimlerimizi iki katına çıkardık. Bu denetimler kapsamında zamanında vergisini ödemeyen mükelleflere yönelik çalışmalar içinde de olacağız. Zaten iki haftadır memurlarımız hafta sonları vergi borcunu geciktiren mükelleflerimizle bire bir görüşerek yasal tebligatlarda bulunuyorlar. Buna rağmen borçlarını ödemeyen mükellefler hakkında Amme Alacakları Kanunu'nu çalıştırmak zorumda kalacağız. Bizim isteğimiz kimsenin kayıt dışı ekonomiye yönelmemesi ve devlete olan vergi borcunu zamanında ödemesi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber