Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 10 bin 703 üniversiteliye burs verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 17:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KOCAELİ (CİHAN)-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ailesi Kocaeli sınırları içinde oturan üniversite öğrencilerine 8 ay süreyle vereceği burs müracaatlarının sonuçları açıklandı. Adam kayırma yaşanmaması için elektronik ortam üzerinden yapılan puanlama sonucuna göre 10 bin üniversiteli gence verilmesi planlanan burs, fazla sayıda öğrencinin aynı puanı alması nedeniyle, 10 bin 703 kişiye çıkarıldı. Bursu kazanan ancak başvuru sırasında beyanını belgeleyemeyen öğrencinin bursu ise iptal edilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite eğitimi alan gençlere her yıl verilen bursa bu yıl 17 bin 249 öğrenci müracaat etti. Elektronik ortam üzerinden soruların cevaplandırılması sonucu puanlama yöntemiyle yapılan değerlendirmede, burs almaya hak kazanan öğrenciler belli oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu ile birlikte burs kazananları kamuoyuna açıkladı.

Başkan Karaosmanoğlu, 10 bin kişiye burs vermeyi hedef aldıklarını, fakat kişilerin aynı puanı alması nedeniyle eleme yapmadıklarını, haksızlığa meydan vermemek için bu yıl 10 bin 703 kişiye burs vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Adam kayırma olayı yaşanmaması için her şey elektronik ortam üzerinden yapılmış, sorulara verilen cevaplar puanlanarak, kazananlar belli olmuştur. Buna kimsenin müdahale etmesi mümkün değildir. Kimsenin hakkı yenmemiş, kimseye ayırımcılık yapılmamış, herkese eşit davranılmıştır" dedi.

Verilecek olan burs miktarının yıllık 6.5 milyon YTL'ye (6.5 trilyon lira) ulaştığını belirten Karaosmanoğlu, burs almaya hak kazanan öğrenciler içinde kimseyi tanımadığını, belki tesadüfi sonucu tanıdıklarının çıkabileceğini anlattı. "Biz torpili olana değil, hak edene burs veriyoruz" diyen Karaosmanoğlu, "Gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyip, onlara yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Her şey tek başına olur ama, hiçbir şey eğitimsiz olmaz. Biz gençlerimizin üniversite eğitimine katkıda bulunup, aydınlık bireyler olarak yetişmesini sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Göreve geldikleri günden beri üniversiteli gençlere eğitim desteği sağladıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, bugüne kadar 10.5 trilyon lira tutarında burs dağıttıklarını anlattı. 3 yılda 43 bin 280 kişinin burs başvurusu yaptığını söyleyen Karaosmanoğlu, bunlardan 26 bin 175 tanesinin burs kazandığını, ancak evrak getiren 23 bin 753 kişinin burs alabildiğini ifade etti.

Kişiler, aile gelir düzeyi, anne babanın sağ olup olmadığı, eğitim başarısı gibi konular değerlendirilerek dereceye girdi. Sorulara verilen cevapların mutlaka evrakla ispat edilmesi gerekiyor. Burs almaya hak kazananlar, evraklarını tamamlayarak, 22 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında belediyeye getirmeleri gerekiyor. Bu süre içinde evraklarını tamamlamayanlar burs hakkını kaybedecek. Burs için müracaat eden öğrencilerin ders başarılarının çok yüksek olduğu ortaya çıktı. 11 bin 541 kişinin okul başarı puanı 96 ile 100 arasında. Kazanan öğrenciler 8 ay süreyle ayda 60 YTL burs alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber