Başbakan Erdoğan, 2B'yi için Sezer'le görüşecek

Haber Giriş : 14 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP yönetimi 2B olarak bilinen orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışıyla ilgili vetolu Anayasa değişikliğini Meclis açıldığında gerçekleştirilecek öncelikli düzenlemeler arasına alırken, Başbakan Tayyip Erdoğan da düzenlemeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`le görüşecek.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin`in yeni yasama döneminde yeniden çıkaracaklarını belirttiği 2B için AKP`de yöntem arayışları başlatıldı. AKP yönetimi, 2B`yi ``artık daha fazla bekletilemeyecek, acil ve öncelikli olarak çıkarılacak`` düzenlemeler arasına aldı. AKP`de 2B gündemde öne çekilirken, düzenlemeden beklenen 25 milyar dolarlık gelire vurgu yapıldı.

Edinilen bilgilere göre parti yönetiminde vetolu 2B`nin Meclis açıldıktan hemen sonra çıkarılması kararıyla birlikte, bu kez farklı bir yöntemle hareket edilmesi görüşü benimsendi. Buna göre 2B düzenlemesi bir Anayasa değişikliği olduğu için referandum riskini de içeren değişiklik TBMM`de gerçekleşmeden önce bu kez Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in veto gerekçesindeki itirazlarının giderilmesi yolu denenecek. Başbakan Erdoğan, parti yöneticileriyle yaptığı değerlendirmede, itirazlarını yanıtlamak için gerekirse Cumhurbaşkanı Sezer`le bir görüşme yapacağını belirtti. Erdoğan, 2B ile ilgili veto gerekçeleri konusunda Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe`nin de Cumhurbaşkanı Sezer`e bilgi vermesini sağlayacak. Bu çerçevede CHP ile de görüşülerek düzenleme ile ilgili muhalefetinin ortadan kaldırılarak uzlaşma yolu bulunmaya çalışılacak.

AKP yönetimi, tüm bu uzlaşma çabalarından sonuç alamaması durumunda, referandumu da göze alarak 2B değişikliğini Meclis`ten çıkartacak.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber