1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tümü

KVKK'den uzaktan eğitim platformlarıyla ilgili uyarı

"Uzaktan eğitim amacıyla kullanılan yazılımların birçoğunun bulut hizmet sağlayıcılar aracılığıyla hizmet verdiği ve bu yazılımlara ait veri merkezlerinin çoğunlukla yurt dışında olduğu gözlemlenmektedir. Veri merkezleri yurt dışında olan platformların kullanılması durumunda yurt dışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 9'uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği unutulmamalıdır"
08 Nisan 2020 10:38
Yazdır
KVKK'den uzaktan eğitim platformlarıyla ilgili uyarı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), veri merkezi yurt dışında bulunan uzaktan eğitim platformlarının kullanılması halinde yurt dışına veri aktarımının söz konusu olabileceğine ilişkin uyarıda bulundu.

KVKK'den yapılan yazılı açıklamada, uzaktan eğitim platformlarında, öğrencilerin ad ve soyadları gibi kişisel verileri ile ses ve görüntü gibi biyometrik veri kapsamında değerlendirilebilecek bazı özel nitelikli kişisel verilerinin işlendiği belirtildi.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda biyometrik veriler de dahil kişisel verilerin işlenme şartlarının belirlendiğine işaret edilen açıklamada, bu verilerin Kanuna uygun işlenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Uzaktan eğitim amacıyla kullanılan yazılımların birçoğunun bulut hizmet sağlayıcılar aracılığıyla hizmet verdiği ve bu yazılımlara ait veri merkezlerinin çoğunlukla yurt dışında olduğu gözlemlenmektedir. Veri merkezleri yurtdışında olan platformların kullanılması durumunda yurtdışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 9'uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği unutulmamalıdır." ifadesine yer verildi.

Uzaktan eğitim hizmeti amacıyla kullanılan platformların veri güvenliğine ilişkin gerekli tedbirleri almaları gerektiği bildirilen açıklamada, bununla ilgili de Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından hazırlanan "Kişisel Veri Güvenliği Rehberi" ile "Kişisel Verileri Koruma Kurulunun "Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sorumlularınca Alınması Gereken Yeterli Önlemler Kararı"nın göz önünde bulundurulması istendi.

Anadolu Ajansı
Bu haberi oylayabilirsiniz 0 0
1 Yorum yapıldı
YORUMLARTüm Yorumlar Popüler Yorumlar
SON HABERLER
04:34 - Gemilerin Teknik Yönetmeliğinde Değişiklik02:48 - Bakan Koca'dan 'biraz daha dayanalım' çağrısı01:46 - Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki ırkçı cinayete tepki00:04 - 29 Mayıs 2020'den önemli gündem başlıkları00:02 - TCDD, seyahat yasağı uygulamasında yanlış yapıyor!00:00 - Fetih coşkusunun kutlama programı belli oldu23:53 - Ömer Çelik'ten CHP'li Öztrak'a 'sivil darbesi' tepkisi23:50 - Trump: Elimden gelse Twitter'ı da kapatırdım23:40 - İstanbul Tıp Fakültesi'nde antikor testi yapılmaya başlandı23:36 - İçişleri Genelgesi: Çocuklar, velileriyle birlikte yolculuk yapabilecek
23:29 - 1 Haziran'dan sonra nelere dikkat etmeliyiz? Bilim Kurulu Üyesi cevapladı23:23 - Nüfus müdürlükleri, öğrenciler için cumartesi açık olacak23:04 - Burhan Kuzu yanıtladı: Ak Parti'ye kırgın mı?22:58 - Umre ve Mescid-i Haram'a ziyaret yasağı devam edecek22:51 - Klasik otomobil merakı 'tamirci' yaptı22:47 - Bitlis'te kar sularıyla coşan şelaleler manzaralarıyla büyülüyor22:45 - Safranbolu'nun ağaç tünelli yolu 'yolcularını' bekliyor22:40 - HDP İlçe binasının kapısını ateşe veren kişi PKK'lı çıktı
1 2 3 4 5 6 7 Tümü
ANKET
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 15 ilde uygulanan giriş çıkış yasağı uygulamasının kaldırılmasını ister misiniz?
ARŞİV
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam