Çinlilerin ürettiği bazı yapıştırıcılar zehirli madde solvent içeriyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çinlilerin ürettiği bazı yapıştırıcılar zehirli madde solvent içeriyor. Okullarda kullanılan markasız yapıştırıcılarda bulunan solvent, kanserojen etki gösteriyor

Tekstil ve otomotiv sektöründe tüm dünyayı korkutan Çinliler her işe el atıyor. Maliyetlerinin düşük olması nedeniyle kalitesi tartışılan Çin ürünlerinde son dönemde zehirli maddeler bulunduğu ortaya çıkıyor. Son olarak ABD'li bir oyuncak şirketinin Çin'de ürettiği oyuncaklardaki kurşun oranının yüksek çıkmasından sonra gözler çocukların kullandığı diğer malzemelere çevrildi. Dünyada buluşlarıyla ünlenen ve kırtasiye malzemeleri üreten 3M'in Pazarlama Müdürü Melike Koçoğlu, "Markasız yapıştırıcıya dikkat. Çoğunlukla Uzakdoğu'dan gelen ürünlerde solvent ve toksik maddeler var" diye uyardı.

Koçoğlu, "Türkiye'de 16 milyon öğrenci var. Çocuklar bazı derslerde yapıştırıcıları kullanıyor. Solvent sıvı ve stick her türlü yapıştırıcıda bulunabiliyor" dedi. Koçoğlu, çocukların derslerde yapıştırıcıyı solumasının ve dokunmasının çok tehlikeli olduğunu söyleyerken, sürekli olarak bazı solventlere maruz kalındığında deri iltihabı oluşabildiğini, solventlerden bazılarının beyin, böbrek ve karaciğerde zarara neden olduğunu, bazılarınınsa kanserojen ektiler gösterdiğini ifade etti.

'Türkiye'de kırtasiyecilik bakkal gibi'

Türkiye'deki kırtasiye malzemeleri pazarının 1.5 milyar doları bulduğunu açıklayan Koçoğlu, bu pazarı 16 milyonluk öğrenci ve 6 milyonluk beyaz yakalı çalışanın oluşturduğunu söylüyor. Piyasada 40 bine yakın kırtasiyeci olduğunu anlatan Koçoğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar firma yok. Türkiye'de kırtasiyecilik bakkal gibi. Dünyada genellikle büyük kırtasiye merkezleri var" diyor. Koçoğlu, şirketlerin kırtasiye ürünlerini lüks olarak görmesinden de yakınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber