Kamu-Sen'den terör protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyesi kamu çalışanların öncülüğünde Kızılay Meydanı'nda terörle mücadele şehit olan 15 asker için binlerce vatandaş saygı duruşunda bulundu.

Kızılay Meydanı'nda toplanan Kamu- Sen üyesi kamu çalışanları "Kahrolsun PKK, işbirlikçi DTP", "Gaflete gerek yok, Kandil'e yol çok", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" gibi sloganlar attı.

Kamu çalışanları, Ziya Gökalp Caddesi'ni ve Atatürk Bulvarı'nı trafiğe durdurarak şehitler için saygı duruşunda bulundu. Bu sırada polislerle kamu çalışanları arasında tartışmalar yaşandı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'na Kızılay Meydanı'ndaki binlerce vatandaşta destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Grup ardına Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu bir açıklama yaptı. Azizoğlu, Türk Milleti'nin sabrını zorlayan hain saldırılar karşısında gün, birlik olma günü olduğunu belirterek " Türkiye Kamu-Sen olarak tüm sivil toplum kuruluşlarını, Türk milletini ve siyaseti birlik olmaya davet ediyoruz. Bu bağlamda, toplumun her kesimi bir araya gelerek teröre karşı acil tedbirler almalıdır. Toplumun her kesimi koşulsuz, amasız ya da ancaksız terörü kesin dille kınamalı, teröre karşı mitingler, toplumsal gösteriler düzenlenmelidir" dedi. Terörün arkasındaki, yanındaki içeride ya da dışarıdaki bütün uzantılarıyla birlikte şer odakları tespit edilmesini isteyen Azizoğlu, tespit edilenlerin milletle paylaşılarak kökünün kurutulması gerektiğini söyledi. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber