Türkşeker ve SümerHalı özelleştirme programına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özelleştirme kapsamında olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'deki (Türkşeker A.Ş.) kamu hisseleri özelleştirme programına alındı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, Türkşeker A.Ş'ye ait fabrika, işletme ve diğer varlıkların 'satış' yöntemi kullanılması suretiyle özelleştirilmesine, bu yöntemin; fabrika, işletme ve diğer varlıkların tek veya portföy grupları şeklinde özelleştirilmesi halinde 'varlık satışı', fabrika, işletme ve diğer varlıkların tek veya portföy gruplarından anonim şirket kurularak

özelleştirilmesi halinde ise 'hisse satışı' suretiyle uygulanmasına karar verildi. Buna göre, özelleştirme işlemleri 24 ay içerisinde tamamlanacak ve devir ile gerekli diğer işlemler idare ve ilgili kurumlar tarafından lüzum görülen konularda protokol/protokoller düzenlenmek suretiyle yerine getirilecek.

Bu arada, Sümer Halıcılık ve El Sanatları Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin de (SÜMERHALI) özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, söz konusu şirketin satış yöntemiyle özelleştirilmesine, özelleştirme işlemlerinin 1 yıl içerisinde tamamlanmasına de karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber