Açıköğretimde okuyanlar tek ders hakkı istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Bertay . Yüzlerce A.Ö.F. 4. sınıf öğrencisi gibi ben de tek dersten kaldım.

Yaptığım araştırmalar neticesinde gördüm ki A.Ö.F.'de tek ders sınav hakkı yok. Oysa tüm örgün eğitim veren fakülteler öğrencilerine tek ders sınav hakkı tanıyor. Gençlerin hem çalışıp hem de üniversite eğitimi alarak meslek sahibi olmaları için kurulmuş Açık Öğretim Fakültesi'nin, tek ders sınav hakkının bulunmaması, fakültenin kuruluş amacıyla biraz ters düşmüyor mu? Bir tek ders sınav hakkı tanınıp, yüzlerce öğrenci, 1 yıl gecikmeden hayata atılabilir, benim gibi işletmeden mezun olan arkadaşlarım bir an önce Mali Müşavirlik Stajını başlatabilir.

Ben bu konuyla ilgili olarak Merkez Büro'ya mail attım ve mailime ?Yönetmeliğimiz gereği tek ders sınavı uygulanması mümkün değildir? şeklinde cevap verildi. Ancak edindiğim bilgiye göre 1999 yılında bir ?tek ders sınav affı' çıkmış.

Niye bu tek ders sınav hakkı olması gerektiği gibi her yıl tanınmıyor da bazı yıllar ?af' niteliğinde çıkıyor. Eğer tek ders sınav hakkının verilmemesinin nedeni bir yıl daha öğrenciden harç almaksa, tek ders sınav hakkı tanınıp aynı zamanda bu harç peşin olarak alınabilir. Hatta her şehirde bu sınavın yapılması problem yaratacaksa Eskişehir A.Ö.F.'de de yapılabilir. Tüm bunlar 1 yıl geç mezun olmamak adına yapılabilecek fedakarlıklardır zira yüzlerce tek ders sınav hakkı bekleyen arkadaşımın da benimle aynı görüşte olduğuna eminim.

Tek ders sınav hakkı bekleyen öğrenciler olarak AÖF bir çözüm geliştirmesini istiyoruz...

Saygılarımla ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber